O susţinătoare a avortului propune ca adolescenţii să convieţuiască cu partenerii sexuali în casa părinţilor / Sfaturi pentru părinţi (5)

joi, 29 august 2013

| | |


Multe sfaturi se dau părinților despre cum să-și educe copiii, dar unele dintre ele sunt distrugătoare pentru copiii lor. Mai jos este un astfel de îndemn, a cărui eroare este legată de perspectiva despre viață a autoarei. Ce fel de sfat ar putea să dea cineva care promovează cultura morții?



WASHINGTON, D.C., August 22, 2013 (LifeSiteNews.com)

Într-un articol recent apărut în USA Today, editorialistul Amanda Marcotte (care scrie şi pentru blogul feminist radical Jezebel și blogul pro-avort RH Reality Check), reflectând asupra unui articol din New York Times și asupra luptei ce se dă la nivel legislativ privind educaţia sexuală, susține că părinții ar trebui să accepte și chiar să încurajeze comportamentul sexual al copiilor lor adolescenţi."  

 
"A vă lăsa copii adolescenţi să îşi petreacă nopţile acasă la dumneavoastră împreună cu prietenul sau prietena, sau chiar să le permiteţi să locuiască împreună, este un lucru bun ce îi va scuti de întâlnirile pe furiş”, a declarat ea.

Potrivit lui Marcotte, coabitarea adolescenţilor este o tendință în creștere. „Cum numărul tinerilor ce conviețuiesc este în creştere, părinții ar trebui să accepte acest lucru și să-şi educe copii în această direcţie", a scris ea.

Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), raportează că aproape 10% dintre fetele din SUA au trăit cu un prieten până la vârsta de 18 ani, iar până la vârsta de 20 de ani, deja numărul lor trece de un sfert.
În Olanda, 93% dintre părinţi ar permite copiilor lor adolescenţi să facă sex în casa părintească, declară Marcotte adăugând că: "Deși aceste schimbări ar putea crea un disconfort pentru unii părinţi, dovezile sugerează că este un lucru bun". Coabitarea adolescenţilor reduce numărul căsătoriilor timpurii și ratele de fertilitate, permiţându-le astfel tinerelor să se concentreze asupra carierei lor.

"Cercetătorii Wendy Manning și Jessica Cohen de la Bowling Green State University au descoperit că, pe măsură ce numărul coabitărilor între  adolescenţi a crescut, numărul căsătoriilor dintre adolescenţi a scăzut. Deși este adevărat că în urma unor astfel de concubinaje au apărut şi copii, a vă căsători în adolescență este încă cea mai sigură cale de a avea un copil de la o vârstă foarte fragedă", a scris ea.

Ca argument în favoarea opiniilor ei, aduce declaraţia apărută în tabloidul britanic The Sun în 2011, a actriţei Angelina Jolie, a cărei mamă i-a permis prietenului ei să se mute în casa lor pe când ea avea doar 14 ani.
"A fost cel mai inteligent lucru pe care mama mea l-a putut face, deoarece, în acest fel, nu am mai fost nevoiţi să ne întâlnim în parc", a declarat Jolie. "Am trăit ca un cuplu căsătorit timp de doi ani. Când am împlinit 16 ani, am vrut să devin liberă și să mă concentrez pe muncă".

Dar nu toată lumea este de acord că a-i lăsa pe adolescenţi să locuiască împreună este o soluție bună pentru furtuna hormonală a adolescenţilor.

Jim Denison, reporter la Christian Post, pune la îndoială concluziile lui Marcotte.
"M-am întrebat cât de folositoare a fost pentru Angelina Jolie aceasta coabitare timpurie", a declarat el. "Iată ce spune ea despre un episod din prima sa relație sexuală: “am scos cuţitele (n.n: avea o colecţie de cuţite) şi toată noaptea ne-am atacat unul pe altul. Şi acum am cicatricile de atunci.” Denison a adăugat că Jolie a continuat să aibă o relație nesănătoasă cu al doilea soț al ei, Billy Bob Thornton, mai mare cu aproape 20 de ani, urmată apoi de o relație lesbiană.

Ceea ce Marcotte nu ia însă în consideraţie este numărul mare de cercetări care demonstrează că activitatea sexuală extra-maritală și coabitarea duce nu la sănătate, bogăție și fericire, ci la rate tot mai mari de stres psihologic și de comportamente periculoase.

Un studiu finalizat recent la Universitatea din Carolina de Nord, Chapel Hill, demonstrează că femeile care trăiesc în concubinaj sunt mai predispuse, în comparaţie cu cele căsătorite, la implicarea în relaţii sexuale simultane cu doi sau mai mulți bărbați și mult mai probabil să abuzeze de alcool și droguri.

Progresiștii pot continua să ofere asigurări despre avantajele coabitării și a altor forme de activitate sexuală non-maritală, dar autorii noului studiu nu pot ignora modul în care femeile, în majoritate covârșitoare necăsătorite, divorțate și în concubinaj, ce întrețin relații sexuale cu mai mulți parteneri contribuie la crearea unor "rețele sexuale interconectate, care duc la răspândirea în rândul populaţiei a SIDA și a altor boli cu transmitere sexuală."


Încurajarea părin
ților în a accepta relaţiile sexuale ale copiilor adolescenţi înainte de căsătorie a fost o temă recurentă a mișcării pro-avort.

Nu este de mirare faptul că Planned Parenthood, de asemenea, pledează deschis pentru relaţiile sexuale între adolescenţi. Din punctul lor de vedere, "Soluția ... este de a-i învăța pe tineri cum să experimenteze plăcerea sexuală în loc să le spunem să nu facă sex." Motivul lor este clar. Când adolescenţii sunt activi sexual, ei au nevoie să se bazeze pe serviciile Planned Parenthood, inclusiv de cele pentru avort. Este o abordare bolnavă și manipulatoare care, în esență, alimentează modelul de afaceri Planned Parenthood. Iar acesta este un motiv în plus să luptăm pentru a proteja viața nu doar a celor nenăscuţi, dar şi a tinerilor noștri.

De aceea este crucial să rămânem implicați în viața copiilor noștri și să nu ne fie frică să discutăm despre puritatea sexuală.

Indiferent de cât de "sănătos" și "responsabil" ar fi actul sexual, adevărul este că tinerii sunt supuşi riscului de boli cu transmitere sexuală, sarcini neplanificate, dar şi la repercusiuni emoționale. Nu este vorba despre a insufla un fals sentiment de teamă, aceste pericole sunt reale şi nu pot fi ignorate. Abstinenţa oferă singura alternativă cu adevărat sănătoasă.

Trebuie să fim sinceri, nu este ușor pentru adolescenţi să rămână abstinenţi. Atleta olimpică Lolo Jones a vorbit despre eforturile sale de a rămâne abstinentă: "E un cadou pe care vreau să îl ofer soțului meu. Dar vă rog să înțelegeți că această călătorie a fost grea... mai grea decât pregătirea pentru Jocurile Olimpice, mai grea decât absolvirea colegiului."


Prelucrare  după: profam.org, Lifenews şi LifeSiteNews





Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com