„Este un adevărat miracol!”- declară pe Facebook, membra Camerei Reprezentanţilor, Jaime Herrera Beutler

joi, 8 august 2013

| | |





După ce în luna iunie respinsese ideea avortului copilului ei diagnosticat cu o stare "incompatibilă cu viaţa", membra Camerei Reprezentanţilor, Jaime Herrera Beutler,  postează pe contul de Facebook vestea naşterii fetiţei sale:

“Cu multă bucurie, recunoştinţa şi speranţă, ne face plăcere să vă împărtăşim vestea naşterii fiicei noastre, Abigail Rose Beutler, luni la ora 3:13 AM, la spitalul Emanuel Legacy din Portland. Cântăreşte 2 kilograme şi 340 de grame, având doar 28 de săptămâni. Este un adevărat miracol!”

Acum câteva săptămâni s-a răspândit vestea diagnosticării fetiţei ei, Abigail, cu sindromul Potter. În cazul lui Abigail, boala a fost cauzată de nedezvoltarea rinichilor, ceea ce a determinat absenţa completă a lichidului amniotic necesar dezvoltării plămânilor în perioada intrauterină. Mai mulţi doctori au explicat că, pe baza dovezilor medicale, situaţia bebeluşului era incompatibilă cu viaţă şi că, dacă supravieţuieşte până la termenul naşterii, nu va putea respira şi  va trăi doar câteva momente după naştere. De asemenea,  s-a spus că dializa sau transplantul nu sunt posibile. ”Opţiunile ce ni s-au oferit au fost avortul sau “managementul aşteptării”, ceea ce însemna să aşteptăm să moară. În schimb, noi am ales să ne rugăm pentru un miracol. Mulţi dintre voi aţi fost alături de noi.

Cu ajutorul unui părinte care a trecut printr-o situaţie similară, am găsit un grup de medici curajoşi şi optimişti de la spitalul John Hopkins ce au crezut în vindecarea fetiţei. Ei au fost dispuşi să încerce amnioinfuzia, un tratament simplu dar care nu garanta totuşi vindecarea. În fiecare săptămână, timp de 5 săptămâni, doctorii au injectat o soluţie salină în cavitatea uterină, pentru a da o şansă plămânilor lui Abigail să se dezvolte. Cu fiecare infuzie am privit prin intermediul ecografului cum Abigail răspunde tratamentului mişcându-se încet şi “exersând respiraţia”. Lipsa iniţială a lichidului din cavitatea uterină a produs o presiune în zona capului şi a pieptului, dar în timpul tratamentului am putut observa cum acestea revin la mărimea şi forma intiala. Tălpile ei, care în alte ecografii apăreau deformate, s-au îndreptat. Nu aveam însă cum să ştim dacă tratamentul va avea efect şi dacă plămâni se vor dezvolta, dar, cu inimile pline de speranţă, ne-am pus încrederea în Dumnezeu şi am continuat să ne rugăm pentru un miracol."

În a cincea săptămână de tratament, Jaime a intrat în travaliu prematur. După patru zile în care s-a încercat prevenirea naşterii premature, Abigail s-a născut. Doctorii şi asistentele erau pregatiti pentru ce e mai rău – dar imediat după ce s-a născut ,a inspirit adânc şi a început să plângă! După câteva minute, a fost clar că plămânii ei erau foarte bine dezvoltaţi pentru un bebeluş născut aşa de devreme. Tratamentul a oprit efectele sindromului Potter. Următoarea provocare era să-i ajutăm rinichii să funcţioneze.

Primii doctorii pe care i-am întâlnit ne-au spus că transplantul sau dializa nu sunt posibile. Niciun spital local nu avea aparatura necesară pentru a efectua procedura –dializa peritoneală– pentru un bebeluş aşa de mic. Spitalul Johns Hokins (unde s-a făcut tratamentul) era dispus, dar era mult prea departe pentru transportul lui Abigail. După o zi de căutări, am găsit o echipă de doctori la spitalul de copii Lucile Packard, ce au fost bucuroşi să o aibă ca pacientă. La 16 ore de la naştere, fetiţa a făcut prima sa călătorie prin California. A doua zi a fost operată şi imediat după, i s-a făcut dializă. Acum este activă, starea ei este stabilă şi poate respira pe cont propriu.

Toţi doctorii cu care am vorbit până acum au afirmat că Abigail este primul bebeluş cu agenezie renală bilaterală ce respiră singur.

Acum, Abigail îşi face noi prieteni şi primeşte o atenţie excepţională. Oricum, Abigail va avea nevoie de îngrijiri speciale şi dupa ce va veni acasă; suntem siguri că va avea parte de o viaţă sănătoasă şi frumoasă.


Sursă: LifeSiteNews
Traducere: Maria Chiribeş

Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com