Invitaţie la vernisaj: Expoziţie personală Beba

sâmbătă, 31 august 2013

| | |

Librăria Bizantină are plăcerea de a vă invita joi, 5 septembrie, ora 19, la vernisajul expoziției Balerine, eveniment ce poartă marca EBIENALE. Beba, semnatara acestui demers artistic, se află la prima sa expoziție personală în România, după importante și prestigioase participări la manifestări internaționale în Europa și SUA. Prezintă profesorul Mircia Dumitrescu, Membru corespondent al Academiei Române.

Ceea ce surprinde în creația tinerei artiste este modul subtil în care reușește să se sustragă decorativismului pur. Gestul ferm cu care mânuiește penița, depășește simplul meșteșug. Fiecare tușă e gravă și adâncă, plină de sensul care ni se revelă cu fiecare operă în parte. Mișcarea interioară ordonată a spiritului artistei, erupe bine controlat pe hârtia atent aleasă. Ici și colo, stropi de aur sau de culoare, dau întregului o notă de ludic, precum nesustrase ludicului sunt Nocturnele grave ale lui Chopin însuși.

Tensiunea conținută de contururile neînchise și de trăsăturile faciale niciodată precizate, întreține nota de mister și lasă spectatorului partea lui, în a intui starea personajului, niciodată prea veselă, niciodată prea tristă, niciodată indiferentă.

Eleganța și rafinamentul  recomandă expoziția Balerine drept un punct important pe harta EBIENALE.


 Mădălina Mirea, curatorul expoziției

Detalii:

Expoziția este deschisă în perioada: 2 – 25 Septembrie 2013
Galeria Librăriei Bizantine se află pe strada Bibescu-Vodă, la numărul 20 (Piaţa Unirii)
Este deschisă în intervalul orar 9:00 – 20:00 în timpul săptămânii şi 9:00 – 14:00 sâmbăta
Detalii despre eveniment puteti obține la numărul de telefon 0745.345.123 sau prin email la beba@beba.ro
Website: www.beba.ro
www.librariabizantina.ro