Batman transformat în homosexual / Cea mai tânără dictatură (8)

vineri, 23 august 2013

| | |

În cartea „1984”, între instrumentele şi efectele spălării pe creier a oamenilor se numără şi rescrierea istoriei în funcție de interesele prezentului. Orwell arată că într-un regim totalitar „Cine controlează trecutul controlează viitorul. Cine controlează prezentul controlează trecutul”. Astfel, în funcție de interesele Partidului, orice eveniment istoric, inclusiv obiecte concrete care au existat, puteau fi alungate din istorie, făcute inexistente, ori li se putea modifica receptarea, chiar radical față de realitatea care a existat. De exemplu, modificare sistemului de alianțe era urmată de rescrierea întregii istorii, prin care noul aliat era prezentat ca aliat dintotdeauna, iar noul inamic ca inamic din totdeauna, deși doar cu câteva zile în urmă situația era inversă.

În dictatura homosexualității, trecutul este rescris frenetic, uneori chiar cu implicare participanților. Astfel, Batman a devenit homosexual. Este șocant, dar este consecința logică a modului în care se susțin o minciună: promovarea altei serii de minciuni.


Probabil, pentru a promova homosexualitatea în România, în curând mari personalități din trecut vor fi catalogate ca homosexuale de către „experți” în „identitatea de gen”.

P.S. Dacă un cititor are capacitatea și răbdarea să stabilească o corespondență între elementele totalitare din „1984” și noul totalitarism al homosexualității, îl rugăm să o facă.

  

4 august 2013, The Independent


O nouă carte, „Vieţile erotice ale supereroilor“, scrisă de autorul italian Marco Mancassola, încearcă să contureze o altă faţă a unora dintre cei mai cunoscuţi eroi ai tuturor timpurilor.



Romanul înfăţişează obsesiile erotice ale lui Superman, Mister Fantastic sau Mistique, în timp ce abilităţile lor extraordinare dispar odată cu înaintarea în vârstă. Un alt erou cunoscut, Batman, este descris ca fiind într-o relaţie cu partenerul său Robin. Însă, pe măsură ce atracţia dintre cei doi se diminuează, Batman devine pasionat de sexul extrem  şi aventurile de o singură noapte cu tineri.



Conform romanului lui Mancassola, homosexualitatea este doar unul dintre aspectele vieţii erotice a lui Batman.

„Batman a avut întotdeaua o latură foarte întunecată şi nu ar trebui să şocheze pe nimeni faptul că, în versiunea mea, personajul se consolează cu forme ciudate de fetişism şi sex. Narcisismul este abisul său interior. Singura lui poveste de dragoste adevărată a eşuat lamentabil pentru că el iubeşte misterul tinerilor, acel spirit inaccesibil şi trecător pe care îl vede în ochii bărbaţilor şi femeilor pe care îi agaţă“, a declarat pentru „The Independent“ autorul cărţii.

„Nu am avut inteţia să şochez sau să ofensez pe cineva. Romanul Vieţile erotice ale supereroilor" încearcă doar să exploateze umanitatea unui grup de personaje“, a mai spus scriitorul.

Autorul a admis că unii fani nu îl pot ierta pentru ceea ce le-a făcut îndrăgitelor personaje. În special când vine vorba de Batman, care este unul dintre cele mai controversate personaje ale cărţii: egocentric, ridicol, într-un fel pervers". Dar, de fapt, l-am descris în acest fel pentru că îl iubesc. El este uman.“, închie autorul.

Poate că fanii nu vor aprecia reinventarea lui Batman oferită de autorul italian, dar aceasta nu este prima ocazie în care un erou este redefinit. În semn de diversitate, DC Comics a reinventat în 2006 personajul Batwoman în postura unei evreice lesbiene. De asemenea, sexualitatea personajului Catwoman, interpretat de Anne Hathaway, din lungmetrajul „Cavalerul negru: Legenda renaşte“ a fost un alt subiect de dezbatere.

Aclamat la publicarea sa în Italia, romanul a fost primit bine de critici.


Prelucrare după: dailymail.co şi The Independent

Căutăm voluntari care să traducă articole pro-viaţă din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com