​Pedeapsa cu î​nchisoarea și sute de lovituri de bici pentru doi bărbați care ​au ajutat o femeia din Arabia Saudită să devină creștină

vineri, 2 august 2013

| | |
de Moses Gold

În Arabia Saudită, doi bărbaţi au fost condamnaţi la închisoare şi sute de lovituri de bici, după ce au fost găsiţi vinovaţi de convertirea unei femei la creştinism.

Unul dintre bărbaţi este cetăţean libanez şi a fost condamnat la şase ani de detenţie şi 300 de lovituri de bici, în timp ce „complicele“ său saudit va executa doi ani în închisoare şi va fi biciut de 200 de ori pentru facilitarea fugii ei din ţară.

În Arabia Saudită este ilegal ca musulmanii să renunţe la religia lor sau să promoveze alte credinţe religioase. Judecătorii au mână liberă în ceea ce priveşte modul în care decid să interpreteze codul Sharia, după care se aplică normele legii islamice şi nu sunt obligaţi să dea verdictele în funcţie de precedentele existente. Pedepsele corporale, precum şi pedeapsa cu moartea, sunt legale în regatul arab.

„Cea mai îngrozitoare tiranie din toată lumea se află în Arabia Saudită. De ce continuă instanţele saudite să biciuiască oamenii care doresc să practice altă religie decât islamul? Este inacceptabil! Lumea trebuie să se unească şi să lupte împotriva acestei cruzimi“, a declarat jurnalistul Jay Ford pentru portalul de ştiri YourJewishNews.com

Cazul a fost deschis în 2012, după ce familia femeii s-a plâns că fiicei lor i-a fost „spălat creierul“ de către colegii ei de la compania de asigurări la care lucra. Aceştia au ajutat-o pe tânără să plece din Arabia Saudită prin Bahrain, cu documente false.

Femeia, a cărei identitate nu a fost făcută publică, a primit azil politic în Suedia în 2012.