Interdicţia asupra reclamelor având sloganuri „ex-gay” a fost admisă într-o instantă din Londra/ Cea mai tânără dictatură (6)

miercuri, 7 august 2013

| | |



În cea mai tânără dictatură, dictatura homosexualităţii, între persoanele care nu au dreptul la existenţă publică se numără şi foştii homosexuali (ex-gay). Iată un exemplu:


articol semnat de Hilary White pentru LifeSiteNews

Londra, 25 martie 2013: Interdicţia impusă de primăria din Londra reclamelor de pe autobuze, ce promovează slogane „ex-gay”, este legală, a decis vineri un tribunal din Londra. Doamna judecător Lang a decis că aceste reclame postate de un grup de creştini i-ar putea „ofensa profund” pe homosexuali şi au fost considerate „homofobe... crescând astfel riscul prejudiciilor şi atacurilor homofobe.”
Reclamele au putut fi văzute în vara anului trecut pe părţile laterale ale faimoaselor autobuze londoneze supraetajate, având sloganul „Not gay! Post-gay and proud. Get over it.”(„Nu sunt gay! Fost gay şi mândru. Treci peste asta!”)

Reclamele au fost proiectate şi sponsorizate de grupul Core Issues Trust, ca răspuns la campaniile anterioare ale grupului de lobby pentru homosexuali, Stonewall, când au fost postate reclame ce conţineau mesajul  „Some people are gay. Get over it!” („Unii oameni sunt gay. Treci peste asta!”), şi la campania intens mediatizată, organizată de ateişti şi de faimosul profesor ateu Richard Dawkins, ce prezentau mesajul „There’s probably no god. Now stop worrying and enjoy your life.”(„Probabil că nu există Dumnezeu. Nu te mai îngrijora şi bucură-te de viaţă.”)

 Dr. Michael Davidson, iniţiatorul campaniei ex-gay şi un psiholog care a experimentat şi respins el însuşi atracţia faţă de persoanele de acelaşi sex, a declarat pentru LifeSiteNews că decizia este ”instructivă”.

„Am expus cu succes publicului tentativele unui organism public de a favoriza propaganda anti-crestină, prin eşecul lor de a utiliza propriile criterii în cazul acceptării reclamelor de la Stonewall şi anunţurile British Humanist Association", a spus el.

Este de remarcat faptul că, în hotărârea luată împotriva reclamelor ex-gay, judecătoarea a declarat, de asemenea, că reclamele Stonewall şi BHA au fost „extrem de ofensatoare" şi n-ar fi trebuit aprobate. Ea a găsit că, prin interzicerea reclamelor de la Trust, după ce alte campanii au fost permise, autoritatea transporturilor londoneze şi-a aplicat politicile „inconsistent" şi „parţial". Ea a concluzionat că decizia de a interzice reclamele a fost „incorectă din punct de vedere procedural", „o încălcare a propriilor proceduri" şi „a demonstrat incapacitatea de a lua în considerare aspectele relevante".

Judecătoarea a permis să se facă apel la o instanţă superioară, pe motivul că a avut loc o ingerință în dreptul la libertatea de exprimare a unui organism public, ceea este o problemă de importanță fundamentală încât merită să fie luată în considerare de către o instanță de apel".

Core Issues Trust a argumentat că primarul Londrei, Boris Johnson, a interzis reclamele în mod ilegal pe baza motivaţiilor politice. Implicarea lui Johnson a fost contestată, deoarece el este cunoscut ca un puternic susţinător al politicii homosexuale, inclusiv al planurilor guvernului de a introduce „căsătoria gay".

Trust a argumentat că libertatea „de a răspunde campaniilor pro-homosexualitate este un drept important ce trebuie protejat.”

Grupul a susţinut că reclamele au fost menite doar să informeze publicul de faptul că mulţi nu sunt de acord cu afirmaţia că homosexualitatea este o condiţie înnăscută şi de neschimbat. Mişcarea homosexuală îşi argumentează multe din cerinţele lor pentru „egalitate”, inclusiv cererile ca legile ce definesc căsătoria şi familia să fie schimbate, pe ideea că homosexualitatea este o condiţie umană normală şi de neschimbat.

Davidson a declarat pentru LifeSiteNews ca aceasta campanie pe autobuze a fost torpilată printr-o campanie orchestrată a mass-media, după ce informaţii despre ea s-au scurs către ziarul de stânga The Guardian. Acest „proces Twitter” s-a declanşat atunci când grupurile de activişti homosexuali, „în câteva ore", au început să conteste orice opoziţie la adresa promovării homosexualităţii, spune el.

Potrivit lui Davidson, în temeiul Legii privind egalitatea, existenţa persoanelor „ex-gay" reprezintă o enigmă a grupurilor protejate. Legea declară că „homosexualii" sunt persoane a căror orientare sexuală nu poate fi schimbată, dar Davidson spune că dacă legea insistă că un „fost homosexual" este homosexual, atunci dreptul acelei persoane „de a-şi schimba identitatea" este ignorat. Însă dacă persoana „ex-gay" este privită de lege ca fiind heterosexuală, atunci  legea trebuie modificată pentru a recunoaşte că schimbarea este într-adevăr posibilă, afirmă Davidson.

„În acest moment ne consultăm cu echipa noastră juridică pentru a decide asupra căror părţi din lege s-ar putea face recurs", spune el. „Deşi judecătoarea a spus că acest apel este puţin probabil să schimbe decizia, se pare că există o recunoaştere a lipsei de echilibru în rezultatul hotărârilor judecătoreşti."

El a adăugat ca ”autobuzele nu vor fi niciodată mediul de luptă al unor discuţii nuanţate despre un subiect atât de complex –dar, având în vedere modul unilateral în care acesta a fost dezbătut în Marea Britanie”, a simţit că ar fi potrivit ”să contracareze reclamele Stonewall”.


Sursă: LifeSiteNews

Traducere: Diana Lois