Lansare de carte la Librăria Sophia: JUTABEL-BEN-EBER DIN CAPERNAUM, de Olga Greceanu

marți, 13 noiembrie 2012

| | |


Librăria Sophia vă invită Joi, 15.11.2012, ora 18.00 la lansarea cărţii JUTABEL-BEN-EBER DIN CAPERNAUM, de Olga Greceanu.

Invitaţi: Aurelia Bălan Mihailovici, Liliana Ursu, Iuliana Mateescu

*

Aurelia Bălan Mihailovici s-a născut la 6 iunie 1936 în comuna Cristian, jud. Braşov. Este absolventă a Facultăţii de Filologie, secţia „română pură” (o sectie nou înfiinţată în anul 1955, ca secţie de cercetare) a Universităţii Bucureşti, promoţia 1960, având printre profesori pe Tudor Vianu, George Călinescu, Al. Rosetti, ş.a.


În februarie 2002 susţine teza de doctorat, acordându-i-se titlul de Doctor în istorie, specializarea Bizantinologie.

Este autoarea cărţii "Olga Greceanu – Ura care ucide – Note privitoare la viaţa şi activitatea pictoriţei". 

*

Liliana Ursu s-a născut în 1949, la Sibiu. Este poetă, prozatoare şi traducatoare. În ultimii 15 ani a publicat mai mult pe continentul american. Cu studii de anglistică la Facultatea de Filologie a Universităţii din Bucureşti, a lucrat mulţi ani în Televiziunea Română şi la Radio România. A primit ordinul naţional Meritul Cultural în grad de Cavaler, în 2004. De mulţi ani este preocupată să exprime credinţa sa creştina în artă.

*

Iuliana Mateescu şi-a dedicat aproape întreaga energie din ultimii ani promovării operei şi scrierilor Olgăi Greceanu, impresionată fiind de personalitatea şi opera marii artiste. La Editura “IDACO…dar din har…”, pe care o conduce, au fost republicate, începând din anul 2008, următoarele cărţi: “Pe urmele paşilor Tăi, Iisuse”, “Femei-pictore necunoscute”, “Compoziţia murală” şi “Specificul naţional în pictură”.