Deşi nu pot vedea, sunt balerine profesioniste

marți, 18 septembrie 2012

| | |


Cu privirile pierdute, însă cu nişte mişcări ferme şi pline de graţie, patru balerine nevăzătoare din Sao Paolo au lăsat publicul cu gura deschisă duminică, la ceremonia de închidere a Jocurilor Paralimpice.


Cele patru balerine nevăzătoare, conduse de coregrafa Fernanda Bianchini, au dansat alături de vedete ale Baletului Regal din Londra la ceremonia de închidere a Jocurilor Paralimpice, moment care a coincis cu predarea ştafetei Braziliei, ţara care va organiza Jocurile Paralimpice în 2016. Momentul artisitic a durat opt minute.


"La început, le-am învăţat o săritură, săritura peste găleată, una dintre primele mişcări pe care le învaţă un dansator, iar una dintre fete m-a întrebat: Ce e o găleată?", povesteşte emoţionată coregrafa Fernanda Bianchini.


De 16 ani încoace, Fernanda se ocupă de cele patru balerine, cu care se antrenează în fiecare zi, iar momentul de ieri a fost încununarea tuturor eforturilor sale.


Fetele au ajuns la Londra în urmă cu o săptămână, iar în fiecare zi s-au antrenat câte şase ore pentru marele moment artistic. De asemenea, şi-au făcut timp şi să viziteze Opera Regală din Londra, un cunoscut punct de atracţie pentru pasionaţii dansului.


"Este un moment frumos şi de neuitat pentru noi, o şansă pe care nu mi-aş fi închipuit niciodată că o voi avea. Mai de mult înotam şi mi s-a spus că, poate, într-o zi voi participa la Jocurile Olimpice. N-aş fi crezut niciodată că voi ajunge aici ca artist", a declarat Marina Guimaraes, una dintre tinerele balerine.