Deschiderea oficială a Şcolii Ortodoxe „Sfântul Antim Ivireanul” din Timişoara

marți, 4 septembrie 2012

| | |

În data de 6 septembrie a.c., la Timişoara, de la ora 11.30, va avea loc deschiderea oficială a Şcolii Ortodoxe „Sfântul Antim Ivireanul”, din str. Aluniş nr. 36, înfiinţată la iniţiativa asociaţiei timişorene Pro Logos şi aflată sub patronajul Arhiepiscopiei Timişoarei.

La evenimentul de deschidere a primei şcoli ortodoxe de ciclu primar din Timişoara sunt invitaţi reprezentanţi ai oficialităţilor locale şi judeţene, precum şi reprezentanţi din conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş. Din încredinţarea  Înalt Preasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, din partea Arhiepiscopiei Timişoarei va participa Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, episcop- vicar eparhial, însoţit de consilieri de la Centrul eparhial. În continuarea ceremoniei de deschidere se va desfăşura programul intitulat „ Ziua porţilor deschise”, în cadrul căruia timişorenii pot vizita până la ora 16:00 noua şcoală timişoreană, ce va funcţiona într-o clădire complet renovată de 350 mp, dotată cu toate cele necesare desfăşurării în cele mai bune condiţii a orelor de clasă.


Şcoala “Sfântul Antim Ivireanul” va sărbători deschiderea festivă a noului an şcolar la 10 septembrie a.c., de la ora 10:00. Programul de studiu al unităţii de învăţământ va respecta întocmai programa şcolară aprobată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, completând-o cu activităţi educative cu specific creştin-ortodox. În acelaşi timp, şcoala oferă posibilitatatea înscrierii copiilor la  programul „Şcoală după şcoală”, adresat elevilor clasei pregătiroare şi claselor I-IV, atât pe parcursul anului şcolar, cât şi în perioada vacanţelor.



O educaţie în lumina valorilor ortodoxe

Una dintre valorile importante ale Şcolii “Sfântul Antim Ivireanul” este familia. Formarea caracterului unui copil este dependentă de conceptul de familie şi de relaţia pe care şcolarul o are cu aceasta. Legătura dintre şcoală şi familie fiind atât de strânsă, cadrele didactice se bazează pe sprijinul familiei în scopul de a oferi împreună copiilor o educaţie creştină temeinică, în lumina valorilor ortodoxe, în care să se împletească armonios formarea caracterului cu dragostea faţă de Dumnezeu şi faţă de aproapele.

1 comments:

Pr.Victor spunea...

Ce frumos să afli că mai aexistă şi aşa ceva, să ştii că mai suntlocuri unde învăţătura curată se împleteşte cu binecuvântarea.