Totdeauna lucrul tău să-l începi cu Dumnezeu!– program parohial în Coslada, Spania

vineri, 14 septembrie 2012

| | |


Ca de fiecare dată, în preajma începerii anului şcolar, copiii comunităţii Sf. Nectarie Taumaturguldin Coslada, Spania, au fost invitaţi să se pregătească pentru acest nou an prin spovedanie şi împărtăşanie. În acest sens, în zilele de vineri, 7 septembrie, şi sâmbătă, 8 septembrie copiii care au răspuns invitaţiei s-au spovedit, iar duminică, 9 septembrie, s-au împărtăşit la Sfânta Liturghie, ocazie cu care s-au rostit rugăciuni speciale pentru ca Dumnezeu să trimită în inimile lor duhul înţelepciunii şi al înţelegerii, să le deschidă mintea şi cugetul şi să le lumineze inima spre primirea învăţăturilor celor bune, să fie mângâiere părinţilor lor şi întărire Bisericii noastre Ortodoxe.

În cuvântul de învăţătură, părintele paroh George Ovidiu Cimpoca a spus: „Educaţia copilului este foarte pretenţioasă, pentru că nu se face într-o zi, ci în fiecare zi. Educaţia copilului trebuie să înceapă odată cu viaţa, imediat după naştere. Ea trebuie accentuată în perioada întrebărilor, iar la întrebări trebuie să li se răspundă prin prisma Scripturii. Solomon înţeleptul spunea: ,,Deprinde pe tânăr cu purtarea pe care trebuie s-o aibă; chiar când va îmbătrâni nu se va abate de la ea.' (Pilde 22, 6). Dintre toate fiinţele create de Dumnezeu, omul are cea mai lungă copilărie, tocmai pentru a fi folosită la pregătirea lui pentru viaţă."

De asemenea, părinţii au fost îndemnaţi şi încurajaţi să se implice mai mult în grija care se cuvine în creşterea şi educarea copiilor: „Educaţi-vă copiii, răspunzând întrebărilor lor. Viaţa creează întrebări şi răspunsurile creează principii şi caractere puternice. Vârsta întrebărilor este secretul educaţiei copilului. Educaţi-vă copiii, fiind modele pentru ei. Copilul are nevoie să vadă în mod practic în viaţa părintelui cum se aplică învăţătura primită. Educaţi-vă copiii, iubindu-i necondiţionat. Dragostea nu trebuie să fie o recompensă pentru copiii cuminţi, ea este o nevoie de bază a copilului indiferent de performanţele lui. Educaţi-vă copiii, ajutându-i să-şi împlinească nevoile. Educaţia de calitate se realizează pe fondul relaţiei sufleteşti, de aceea părintele este cel mai bun educator pentru copilul său. Lipsa educaţiei copiilor poate fi justificată în multe feluri, însă consecinţele nu pot evitate în nici un fel."

Sursă: Basilica