Lansarea volumului “Aromâni Meglenoromâni Istroromâni – Aspecte identitare şi culturale”

miercuri, 26 septembrie 2012

| | |


Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni are deosebita plăcere de a vă invita la lansarea volumului “Aromâni Meglenoromâni Istroromâni – Aspecte identitare şi culturale” (coordonator Prof.univ.dr. Adina Berciu Drăghicescu). Evenimentul, realizat în parteneriat cu Facultatea de Litere din cadrul Universităţii Bucureşti, va avea loc la Muzeul Municipiului Bucureşti (Palatul Şuţu), B-dul I.C. Brătianu nr.2, sector 3, Bucureşti, în ziua de vineri, 28 septembrie 2012, începând cu ora 10:00.

În cadrul evenimentului moderat de către Prof.univ.dr. Nicolae-Şerban Tanaşoca şi Prof.univ.dr. Radu Baltasiu veţi avea ocazia să participaţi la o expoziţie de piese aromâne din cadrul proiectului Advela – Biblioteca Culturii Aromâne.

Vă adresăm rugămintea de a ne confirma participarea dumneavoastră pe adresa de e-mail office@hurmuzachi.ro.

Volumul este însoţit de un DVD pe care sunt înregistrate mărturii de istorie orală, precum obiceiuri din ciclul familial (nunta,naşterea), cele din ciclul calendaristic, sărbatori şi obiceiuri din ciclul agro-pastoral, cântece, jocuri, la care se adaugă imagini cu biserici, cimitire, locuinţe, şcoli, grădiniţe, muzee, ateliere de sculptură ş.a.

După lansare cartea va putea fi consultată gratuit pe pagina de internet a institutului, www.hurmuzachi.ro