Deschiderea primului Colegiu National Ortodox in Cluj-Napoca

vineri, 14 septembrie 2012

| | |



În contextul în care spectrul descurajant al unei lumi tot mai indiferente la dimensiunea spirituală a vieţii şi la formarea sufletească a tinerilor se face simţit şi în spaţiul public românesc, Arhiepiscopia Clujului îşi propune să ofere o alternativă educaţională şi formativă adresată copiilor din ciclul primar prin deschiderea, în colaborare cu Seminarul Teologic clujean, a primului Colegiu Naţional Ortodox din Cluj-Napoca.

Festivitatea oficială de inaugurare a Colegiului şi deschiderea noului an şcolar va avea loc sâmbătă, 15 septembrie 2012, de la ora 10.00, când Inaltpreasfintitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei va oficia slujba de Te-Deum în prezenţa reprezentanţilor autorităţilor locale şi a corpului profesoral, a părinţilor şi a elevilor care vor învăţa în această şcoală.

Începând din anul şcolar 2012-2013, în cadrul Colegiului Ortodox din Cluj-Napoca vor funcţiona patru clase de ciclu primar: două clase pregătitoare şi două clase I, într-un corp de clădire situat pe Str. Avram Iancu nr. 6, cu cele mai bune condiţii de învăţat, un spaţiu generos de recreere şi cu teren de sport, având toate standardelele impuse de un învăţământ de calitate.

Şcoala le va oferi elevilor un mediu sigur şi favorabil învăţării, bazat pe valorile moralei creştine, va asigura un corp profesoral foarte bine pregătit profesional, cursuri opţionale de limba germană şi engleză, şi va asigura, opţional, programul „After school”, care va include pe lângă pregătirea temelor pentru a doua zi şi diverse cercuri tematice: pictura, muzică, dansuri, balet, teatru, etc.

Prin acest proiect, orientat în mod evident spre şansa şi viitorul tinerilor, se reia şi o veche tradiţie şcolară confesională ortodoxă, când, la Cluj, a funcţionat Liceul ortodox de fete „Doamna Stanca” şi Liceul ortodox de băieţi „Mitropolitul Simion Ştefan”.


Biroul de presă al Arhiepiscopiei

Pr. Bogdan Ivanov

Sursă: Creştin Ortodox

Sursă imagine: Ziua veche