80% din mamele sprijinite de organizaţia spaniolă Red Madre pentru consilierea în criză de sarcină aleg să nu facă avort

luni, 8 octombrie 2012

| | |


MADRID, 7 iulie 2011 (LifeSiteNews) - Directorul fundaţiei spaniole Red Madre(Reţeaua Mama), pentru sprijinirea femeilor aflate în criză de sarcină şi protecţia copilului nenăscut, a dezvăluit în cadrul conferinţei de presă din 5 iulie că marea majoritate a mamelor adolescente şi a mamelor tinere care au beneficiat de ajutor din partea organizaţiei au ales să ducă sarcina la termen.

De la adoptarea legii privind liberalizarea avortului în iulie 2010, fundaţia condusă de Carmina García-Valdés a cunoscut o creştere de 45% în rândul tinerelor sub 18 ani care au cerut să fie ajutate.

80% din femeile care au beneficiat de asistenţă şi consiliere din partea fundaţiei Red Madre au decis să nu facă avort.

De la înfiinţarea sa în 2007, fundaţia Red Madre a acordat ajutor pentru consilierea în criză de sarcină unui număr mai mare de 6.000 de adolescente şi femei tinere.

În 2010, potrivit statisticilor organizaţiei, din cele 4.331 de femei şi adolescente cărora le-a fost oferită asistenţă, 53% aveau vârste cuprinse între 14 şi 20 de ani, în comparaţie cu anul 2009, când acest grup de vârstă a avut o pondere de 18%.

Doamna García-Valdés a declarat că se pune prea mare presiune pe adolescente şi pe femeile tinere pentru a pune capăt sarcinii, mai ales pentru că legea privind liberalizarea avortului permite acest drept doar până în săptămâna a 14-a de sarcină şi în unele cazuri fără acordul parental. Dânsa a observat că cea mai mare parte a celor care au apelat la ajutor din partea fundaţiei - imigranţi cu venit mic şi cu vârste între 20 şi 40 ani şi tinere între 14 şi 20 ani - nu doresc să facă avort, dar sunt presaţi de cele mai multe ori de membrii familiei.

„Nu au timp să gândească la toți factorii situației lor şi apelează la noi pentru asistenţă psihologică şi psihiatrică”.

O tânără mamă, care a vorbit în cadrul conferinţei de presă din 5 iulie, a declarat că s-a simţit trădată de legea liberală a avortului, dar a adus numai cuvinte de laudă cu privire la ajutorul primit din partea fundaţiei Red Madre, care a ajutat-o să ducă sarcina la capăt şi să dea naştere unei fetiţe.

„Eşti confuz şi mulţi din jur te presează să avortezi, dar cea mai bună decizie pe care am luat-o a fost să-mi păstrez fetiţa”, a afirmat tânăra mamă.

„Când unei femei însărcinate i se oferă ajutorul de care are nevoie, ea va duce sarcina până la capăt”, a concluzionat  doamna García-Valdés. ”Poate că situaţia ei nu este rezolvată din toate punctele de vedere, dar, odată ce știe că are un copil și îl naște, va găsi toate resursele necesare pentru a continua”.

Fundaţia Red Madre este o organizaţie înfiinţată în 2007 având ca scop iniţierea şi dezvoltarea unei reţele de asistenţă şi sprijin pentru femeile din Spania care întâmpină dificultăţi în urma unei sarcini neplanificate. Reţeaua este formată din voluntari antrenaţi în întreaga ţară care oferă asistenţă personalizată pentru a sprijini femeile să ducă sarcina la termen şi să respingă calea avortului. 

Traducere după LifeSiteNews
Sursă: Cultura vieţii

Proiectul de lege privind înfiinţarea cabinetelor de consiliere pentru criza de sarcină NU interzice avortul, ci sprijină femeia, copilul și familia!

Citițaici textul proiectului.
Susţineţi acest proiect scriindu-le celor care pot lua o poziţie publică în această privinţă.

Cei care doresc să traducă din limba engleză mărturii ale femeilor care au trecut prin criza de sarcină sunt rugaţi să scrie un mail la adresa blog.stefania1@gmail.com. Dacă aţi trecut printr-o situaţie similară cu cele prezentate până acum şi puteţi da mărturie despre acest fapt scrieţi-ne pe aceeaşi adresă.