Fabricantul gazului care ucidea evreii în holocaust a produs şi pastila avortivă RU 486

joi, 6 martie 2014

| | |

de Carole Novielli

Ştiaţi că firma care le-a furnizat naziştilor gazul Zyklon B a fabricat cu ceva ani în urmă pastila RU-486, pentru holocaustul copiilor nenăscuţi?

La sfârşitul celui de al Doilea Război Mondial, s-a aflat cine le furniza naziştilor substanţa necesară pentru gazarea evreilor în lagărele de concentrare: fabricantul german de substanţe chimice I.G. Farben. Gazul se numea Zyklon-B, iar ulterior s-a dovedit că şefii companiei ştiau la ce era folosit.

S-a descoperit chiar că inginerii de la Farben au planificat şi camerele de gazare. Unii dintre ei au fost judecaţi la Nürnberg pentru crime împotriva umanităţii, printre care genocid şi sclavie.

Ceea ce e interesant, I.G. Farben a fost partener de afaceri cu magnatul american John D. Rockefeller (n.red. - pentru cine nu ştie, atât el, cât şi urmaşii săi au fost toţi membri ai unei organizaţii numite Societatea Americană de Eugenie) şi cu compania sa, Standard Oil, într-o firmă din New Jersey care se chema Standard I.G. Farben.

La trei luni după accederea lui Hitler la putere, directorul de publicitate la Fundaţiei Rockefeller, care era şi consilierul personal al lui John D. Rockefeller, un domn pe nume Ivy Ledbetter Lee, a primit însărcinarea de a se ocupa de relaţiile publice ale firmei I.G. Farben. După război, I.G. Farben şi-a schimbat numele în Hoechst AG, firmă care azi a devenit corporaţie multinaţională cu filiale în întreaga lume, inclusiv în SUA.

Una din filialele Hoechst, cea franceză, numită Roussel Uclaf, a inventat pastila RU486. Administrată până în a 49-a zi de sarcină, de patru ori la interval de 12 zile, aceasta dezagregă celulele endometriale (ale mucoasei uterine) şi dezlipeşte fătul, producând sângerări. Rezultatul este sufocarea lentă a fetusului. În cazul în care copilul încă mai trăieşte, va fi ucis cu o injecţie.

Cu alte cuvinte, aceeaşi companie care a produs gazul folosit în lagărele naziste pentru uciderea indezirabililor (evreii) se foloseşte acum pentru uciderea copiilor nedoriţi. Şi în ambele cazuri constatăm legătura cu Fundaţia Rockefeller, a unei familii în care convingerile eugeniste reprezintă o tradiţie.

În urma dezbaterilor publice, în 1997, filiala franceză Hoechst AG a vândut patentul pentru RU 486, deoarece firma-mamă din Germania nu mai voia să fie asociată cu avorturile. Patentul a fost preluat de o nouă firmă, condusă de fostul director al filialei franceze Hoechst AG!

La o căutare pe net, se poate vedea că medicamentul a fost clonat şi de companii din China. La 500 de lei, îl poţi cumpăra de pe un site românesc sub numele de Mifepriston, dar de fabricaţie chineză.

Se pare că Agenţia Naţională de Medicamente a României ar fi aprobat acest medicament, care se mai găseşte sub numele de Myfegine inclusiv în unele farmacii, deşi el ar trebui să se distribuie numai în spitale. În 2009, două românce au murit în Italia de infarct după ce au folosit pilula RU-486 procurată din România.

Chiar la începutul anului, autorităţile canadiene au început să dezbată aprobarea acestui medicament în Canada. O ştire CBC Canada menţionează că opozanţii aprobării medicamentului ar fi în posesia unor dovezi care arată că această pastilă ar inhiba sistemul imunitar, facilitând multiplicarea unor bacterii, ceea ce poate duce la septicemie, infecţie generalizată cu potenţial fatal. În 2002, The New York Times (un ziar care tradiţional susţine avortul) estima că avortul prin această metodă ajunge să fie mai costisitor şi mai îndelungat decât avortul chirurgical, iar în 2005 relata că au fost câteva cazuri de decese în SUA şi Canada în urma administrării acestei pastile.

Hemoragiile produse de RU 486 sunt adesea serioase, iar efectele mai puternice la femeile aflate la prima sarcină: greţuri, vărsături, frisoane, diaree.


Preluare de pe Ştiri pentru viaţă


Traducere şi prelucrare surse: Ştefana Totorcea

Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com