ATELIER Alaptarea si ingrijirea copilului, Sambata, 5 decembrie, ora 10, Otopeni, Str. Mures nr.9

vineri, 4 decembrie 2015

| | |

Oare ar trebui sau nu sa ma intereseze un curs de alaptare? Judecand faptul ca 12,6% dintre femei alaptează exclusiv pana la 6 luni in Romania (conform unui raport Unicef) si ca un procent semnificativ renunta după o luna, doua, trei la alaptare, ar trebui sa sesizam faptul ca mamele, bunicile, surorile si cadrele medicale (adica toate acele persoane in care mama isi pune toate sperantele ca o vor ajuta sa alapteze) nu sunt pregatite sa ajute o tanara mama care se afla la primul copil (si nu numai) sa alapteze. Naaterea s-a schimbat semnificativ in ultimii ani si astazi ne ingreunăm singuri situatia apeland la cezariana la cerere, la epidurala si alte interventii inutile. Asa se face ca cei apropiati nu stiu cum sa ne ajute ca sa alaptam, in timp ce majoritatea maternitatilor nu au cadre medicale pregatite in acest scop.

Din pacate, inca sunt putine femei care constientizeaza ca au nevoie de un curs de alaptare in timpul sarcinii, iar dupa ce nasc ajung sa patimeasca ce stim cu totii... Unele renunta la alaptare inainte de vreme, in timp ce altele trec prin suferinte crunte pentru a hrani copilul la piept.

Dupa ce nasteti, va fi mult mai greu, daca nu chiar imposibil in primele luni sa va instruiti (copilul va solicita toata atentia si prezenta) si nu veti mai putea decat eventual sa intrebati in stanga si in dreapta cum au procedat altii, dar asta nu inseamna ca veti gasi raspunsul la problema pe care o aveti pentru ca fiecare mama si copil sunt diferiti si in unele situatii aveti nevoie de sfaturi avizate (foarte rapid pentru ca intre timp lactatia poate scadea, pot aparea complicatii etc), nu de pareri ale rudelor sau prietenilor.

ATELIER Alaptarea si ingrijirea copilului
Sambata, 5 decembrie, ora 10 / Otopeni, Str. Mures nr.9

Prezinta:
Dr. Silvia Cotae - consilier in alaptare
Monica Gornistu - educator prenatal
Inscrieri la 0722 491 834 - Monica