Cel mai mare Marş Pro-Life ţinut vreodată în Irlanda: 60.000 de persoane la Dublin, pe 6 iulie 2013

miercuri, 10 iulie 2013

| | |

În urma unor intense presiuni internaţionale, Guvernul Irlandei a propus un proiect de lege care elimină protecţia vieţii copiilor nenăscuţi, legalizând astfel avortul, un vot final urmând a fi dat miercuri în Parlament.

Acest lucru a atras nemulţumirea populaţiei. Astfel, mai mult de 60.000 de irlandezi au participat la a şaptea ediţie a All Ireland Rally for Life, la Dublin, pe 6 iulie, manifestând în apărarea vieţii copilului nenăscut. A fost cel mai mare miting pro-life ţinut vreodată în Irlanda, numărând de aproape 6 ori mai mulţi participanţi decât marşul de anul trecut. Mesajul transmis Guvernului irlandez a fost foarte puternic:

„Noi nu suntem de acord cu avortul şi cerem să ne fie respectat dreptul de a ne exprima prin vot asupra acestei probleme cruciale”



Un moment emoţionant a avut loc atunci când o participantă la marş, Tracy Harkin, a spus în aplauzele entuziasmate ale audienţei:

"Cu aproape 7 ani în urmă, mie şi soţului meu,Tom, ni s-a comunicat că fata noastră nenăscută încă ,Kathleen Rose, suferă de o afecţiune numită trisomie 13, o stare uneori descrisă ca fiind "incompatibilă cu viața".

Ei bine, Kathleen Rose este astăzi cu noi aici. Ea nu este incompatibilă cu viața: ea este iubirea vieții noastre".