Votează Școala Sfinții Trei Ierarhi în cadrul proiectului Țara lui Andrei!

vineri, 5 iulie 2013

| | |


Şcoala Gimnazială „Sfinţii Trei Ierarhi" este un proiect izvorât dintr-o nevoie a comunităţii, un proiect-răspuns şi soluţie pentru tinerele familii, care se confruntă cu experienţe dificile în eforturile lor de a-şi educa şi forma copiii armonios şi sănătos. În formarea personalităţii copilului, acţionează patru mari factori: Familia, Şcoala, Biserica, Societatea. Societatea este în schimbare, într-o dinamică năucitoare; oamenii sunt nevoiţi să răspundă exigenţelor pragmatice şi economice, astfel încât a devenit din ce în ce mai greu să fii un părinte bun pentru copilul tău. Ne confruntăm cu o ofensivă socială, o campanie îndreptată împotriva valorilor tradiţionale sănătoase, validate de istoria umanităţii: tradiţia, valoarea şi stabilitatea familiei, tradiţia şcolii ca instituţie care formează intelectual şi moral, tradiţia Bisericii, ca formator spiritual al omului şi ca generator al sensului vieţii, tradiţia societăţii structurate pe temeiul respectului faţă de valoare.În acest context social, copiii, suflete şi personalităţi în formare, sunt cei mai vulnerabili.

Mulţi dintre copiii noştri cresc departe de prezenţa părinţilor - suprasolicitaţi la locul de muncă. Îşi aleg modele din cele oferite de societate prin mass-media, prin colectivităţile din care fac parte (la gradiniţă şi la şcoală), prin exemplul adulţilor din jur şi astfel ajung la comportamente agresive sau depresive şi trec prin crize spirituale greu de gestionat. Perioada copilăriei este fundamentală şi determinantă pentru tot restul vieţii.

Ceea ce strânge omul în copilărie - în sufletul lui, în mintea lui - reprezintă pregătirea lui pentru provocările vieţii. Nu-i putem feri pe copiii noştri de probleme, pentru că nu avem aceasta prerogativă aflată în mâinile Domnului. Dar putem să îi pregătim să răspundă corect, sănătos şi demn la toate genurile de probleme pe care le vor avea. Putem să îi formăm ca oameni puternici, cu discernământ pentru a putea depăşi situaţiile complicate, cu tărie de caracter în momente dificile şi capabili să devină, la rândul lor, formatori ai generaţiilor următoare. Acesta este rolul educaţiei şi aceasta este misiunea pe care şi-o asumă Şcoala Gimnazială „Sfinţii Trei Ierarhi": formarea şi dezvoltarea personalităţii copilului.

Să ne amintim că, prin tradiţie, românii au înălţat şcoli în preajma bisericilor şi că primii care s-au implicat în educaţia copiilor au fost oamenii Bisericii. familia, şcoala şi biserica (prin comunitatea Paraclisului Universitar „Sfântul Nicolae") se întâlnesc în acest proiect formativ şi formator, pentru a răspunde noilor şi gravelor probleme ale societăţii actuale.

Mai multe detalii despre şcoală aici: http://www.scoala-sfintii-trei-ierarhi.ro/ro/argument_12/

Mai multe despre proiectul "Investim în viitor" găsiţi pe site-ul Țara lui Andrei: http://taraluiandrei.ro/

Pot vota toți membrii familiei, nu există o limită de vârstă. Singura condiție este ca fiecare să aibă o adresă de email diferită și câte un număr de telefon diferit, pentru a putea crea contul.

Se poate vota până pe 8 iulie 2013.

Instrucțiuni pentru votarea proiectului "Investim în viitor" al Școlii Gimnaziale "Sf. Trei Ierarhi" pe site-ul Petrom "Idei din Țara lui Andrei".

1. Se accesează site-ul: www.taraluiandrei.ro

2. Se creează contul dând click pe opțiunea LOG IN

3. Se alege opțiunea "CONT NOU"

4. Se completează datele personale solicitate – la rubrica "număr de telefon" trebuie sa completați un număr de mobil, întrucât veți primi un cod de validare prin sms.

5. După completarea datelor se va da click pe opțiunea "creează cont".

6. În acest moment veți primi un email, prin care veți face confirmarea contului creat, accesând linkul indicat în email.

7. După confirmare, veți primi pe telefonul mobil un sms cu un cod pe care trebuie să îl introduceți în ecranul "mai ai un pas până la crearea contului tău" – confirmare sms: "introdu în câmpul de mai jos codul de activare primit prin sms".

8. În acest moment contul a fost creat și puteți vota proiectul, astfel:

9. Accesați căsuța "Contul meu"

10. Alegeți optiunea "votează aici"

11. Din opțiunile oferite la rubrica "proiecte înscrise" alegeți căsuța liberă în care completați denumirea proiectului: "investim în viitor" și dați click pe butonul "caută"

12. Va fi afișat proiectul cu opțiunea "votează și tu", precum și numărul de voturi primite până în acest moment

13. Veți primi mesajul "poți vota o singură dată" și alegeți "votează proiectul". Proiectul a fost votat.