Film documentar despre un orfelinat ortodox din India

marți, 12 martie 2013

| | |
                   




În anul 1999, părintele Ignatios şi maica Nectaria, susţinuţi de episcopul Nikitas, au fondat Orfelinatul pentru Fete aflat sub patronajul Eparhiei Metropolitane Ortodoxe pentru Asia de Sud-Est şi Hong-Kong. Orfelinatul este situat în satul Bakeswar, foarte aproape de Calcutta.

Părintele Ignatios s-a gândit să sădească o sămânţă care să dea da roade, iar cel mai bun mod de a începe era cu copiii.

În India naşterea unei fete înseamnă şi mai multă sărăcie pentru că mulţi părinţi să le educe şi să le ţină acasă. Şi, deşi iniţial au gândit un orfelinat pentru băieţi, ulterior au realizat că fetele sunt mai vulnerabile, aşa că şi-au deschis porţile pentru fetele orfane, abandonate sau din familii sărace.

Maica Nectaria: Dacă educăm o tânără fată, educăm o familie. Pentru că atunci când o fată va creşte mare îşi va întemeia o familie, iar educaţia pe care a primit-o o va împărtăşi copiilor ei.

Aceasta este viziunea pe care a avut-o părintele şi ceea ce vrem noi să ducem la îndeplinire aici la orfelinat.

Vrem să educăm fetele orfane care n-ar avea altfel acces la educaţie din cauza sărăciei.

Viaţa lor depinde de educaţie. Educatia le poate schimba viata.Unele fete sunt foarte bune la desenat, altele sunt foarte bune la dans, altele la cântat.

Le împing permanent spre studiu: sunt acolo să mă uit prin jur şi să le pun să înveţe când e vremea de învăţat.