Vino pe 23 Martie la Marşul pentru Viaţă! Asumă, ajută, adoptă!

miercuri, 13 martie 2013

| | |Asociaţiile Pro-Vita Bucureşti şi Studenţi pentru viaţă vă invită să participaţi la a treia ediţie a Marşului pentru Viaţă. Evenimentul va avea loc Sâmbătă, 23 Martie, de la ora 12.00 şi se va derula pe traseul Cercul Militar Naţional – Piaţa Naţiunile Unite – Bd. Libertăţii – Parcul Izvor, cu oprire la intrarea din parc care se află vizavi de Camera Deputaţilor.

„Marșul pentru Viață” are în fiecare an o temă, sub forma unui mesaj-manifest adresat publicului. Manifestul de la această ediție se intitulează „Iubește-i pe amândoi! - Asumă, ajută, adoptă!” și este o invitație la implicare civică în sprijinul femeilor însărcinate, care sunt constrânse să apeleze la avort din cauza indiferenței și a lipsei de ajutor, uneori chiar din partea celor apropiați.

Această adevărată formă de violenţă împotriva femeilor care poartă o sarcină neaşteptată nu trebuie să ne mai lase indiferenţi. Societatea trebuie să facă astfel încât un copil să nu fie perceput ca un obstacol în calea împlinirii unei femei, a bunăstării ei ori a realizării profesionale. Copilul este un dar pe care o femeie îl aduce societăţii, iar aceasta este datoare cu întreg sprijinul necesar. De aceea, organizatorii consideră că femeile merită să fie sprijinite personal, dar și pe plan social și politic prin promovarea unor legi care să ușureze situaţia financiară dificilă, să faciliteze adopţia şi să facă accesibilă consilierea pentru situația de sarcină nedorită.

Iubește-i pe amândoi! - Manifestul „Marșului pentru Viață” – 23 martie 2013

În fiecare an, mii de oameni din întreaga ţară participă la „Marşul pentru Viaţă” – cel mai mare eveniment public pentru protejarea vieţii din România.

În 2013 sunt aşteptaţi la marş toţi cei care cred că dreptul la viaţă este unul dintre drepturile fundamentale ale omului, iar dragostea şi compasiunea faţă de o mamă şi copilul ei reprezintă cea mai frumoasă formă de implicare socială şi civică.

Femeile merită să fie sprijinite personal, dar și pe plan social și politic, prin promovarea unor legi care să ușureze povara financiară a maternității, să promoveze educaţia pentru familie, să faciliteze adopţia în interesul copilului şi să facă accesibilă consilierea în criză de sarcină.

Cu toţii ştim cât de important este pentru o femeie să fie ascultată şi ajutată. În timp ce tu citeşti acest manifest, mii de femei trec printr-o stare de criză din cauza unei sarcini și au nevoie de un sprijin dezinteresat.

Tu poţi face ceva pentru ele. Dacă prețuiești femeia, prețuiește și copilul ei. Dacă vrei să ajuți femeia, ajută și copilul ei. Dacă iubeşti femeia, iubeşte şi copilul ei. Iubește-i pe amândoi!

Asumă, ajută, adoptă!

Vino pe 23 martie la Marşul pentru Viaţă!Date de contact:

Pro-Vita Bucureşti - Roxana Puiu - 0744.982.925; Cosmin Pîrvu - 0727.663.646;
E-mail: provitabucuresti[@]yahoo[.]com

Asociaţia Studenţi pentru viaţă - Alexandra Nadane - 0751.859.467;
E-mail: contact@studentipentruviata.ro

*
Puteţi contribui la promovarea evenimentului prin distribuirea acestui articol şi prin preluarea bannerului pe site-urile sau blogurile dumneavoastră.