Cum se poate dovedi că metodele contraceptive nu sunt o bună alegere?

marți, 19 martie 2013

| | |


De Peter Baklinski

21 februarie 2013 (LifeSiteNews.com) – Dragă susţinător al mişcării pro-viață: o prietenă a întrebat dacă este bine să folosească metode contraceptive. O tânără i-a răspuns că nu, pentru că utilizarea lor ar fi echivalentă cu uciderea, cu avortul. Altcineva a intervenit în conversaţie, spunând că oricum nu se poate vorbi încă de viaţă, aşa că pot fi folosite. 

Întrebarea mea este: Cum se poate dovedi că metodele contraceptive nu sunt în regulă? Ştiu că nu sunt ok, dar aş vrea să o şi dovedesc.


Să clarificăm mai întâi câteva aspecte. Contraceptivele blochează în mod artificial posibilitatea de concepere în timpul actului sexual. Sunt multe feluri prin care se poate realiza acest blocaj. Prezervativul nu lasă sperma să pătrundă în corpul femeii. Pilulele contraceptive blochează chimic fertilitatea prin oprirea ovulaţiei. Sunt multe tipuri de contraceptive chimice – spermicide, implanturi precum steriletul – care fie distrug spermatozoizii, fie blochează ciclul natural al femeii. Există, de asemenea, şi vasectomia, care este o metodă nenaturală de blocare a canalelor care transportă spermatozoizii în afară trupului bărbatului.

Anticoncepţionalele sunt medicamente nesănătoase pentru corpul uman şi se ştie că sunt cauza a numeroase probleme precum creşterea în greutate, stopul cardiac sau cancerul. Ele pot produce chiar moartea. Este de bun simţ că administrarea unui medicament care stopează o funcţie naturală din corpul unei femei, şi anume fertilitatea, nu poate decât să-i dea peste cap sănătatea. Vasectomia este şi ea discutabilă, semnalându-se adesea prezenţa unei sensibilităţi crescute la nivelul testiculelor sau chiar a durerii. Libidoul se poate chiar diminua după această procedură.

Mai există, de asemenea, pilula de dimineaţă, care, atunci când este luată după un contact sexual în perioada fertilă, prin care s-a conceput o nouă viaţă, poate duce la moartea embrionului. Producătorii acestui tip de pilulă recunosc faptul că efectul este de “inhibare a implantării embrionului prin alterarea endometrului”. Cu alte cuvinte, pilula de dimineaţă poate duce la moartea şi expulzarea embrionului din cauză că acesta nu se poate implanta în mucoasa uterină.

Este evident că această metodă nu contituie o alegere de urmat. Scopul medicamentului este să omoare fiinţa fragilă nou-creată. Iar curmarea vieţii fiinţelor inocente este întotdeauna o crimă.

Explicaţia este mult mai complexă. Sexul reprezintă un act profund intim de dăruire a sufletului şi a trupului unei alte persoane. Chiar şi simpla îndepărtare a hainelor indică o dăruire fără rezerve a sinelui. Unirea dintre două persoane care se iubesc şi-şi manifestă afecţiunea este rezultatul mărturisirii celor doi: “Sunt a ta şi tu eşti al meu.” Ei spun: “Îţi dăruiesc inima, sufletul şi trupul meu spre păstrare şi îţi voi lua spre păstrare inima, sufletul şi trupul tău.

Însă când intră în scenă metodele contraceptive, semnificaţia dăruirii de sine se denaturează. Acum, iubiţii îşi dăruiesc unul altuia “aproape tot”, adică tot, mai puţin fertilitatea. Dragostea se transformă într-una condiţionată. Însuşi scopul unirii celor doi este denaturat, pentru că se împiedică crearea unei noi vieţi.

Prin utilizarea anticoncepţionalelor, actul sexual îşi pierde sensul profund personal de dăruire totală şi scopul său natural de creare a unei noi vieţi.

Prin pierderea sensului şi a scopului, multe cupluri care folosesc anticoncepţionalele îşi hrănesc egoismul, ajungând ca interesul principal să nu mai fie celălalt, ci propria plăcere. Fiecare ajunge să fie un obiect sexual utilizat pentru a produce plăcere, încetând să mai preţuiască şi să cinstească persoana iubită.

Exploatarea sexuală reciprocă poate fi devastatoare pentru dragostea autentică.

Negând şi blocând fertilitatea, cei doi nu se mai pot dărui complet şi total unul altuia. Este adevărat că, deşi utilizează metode contraceptive, partenerii îndrăgostiţi se manifestă în timpul actului sexual la fel ca în mod normal, însă în realitate viaţa lor interioară ca persoane este mult afectată. Pentru că metodele contraceptive au un efect de degradare şi tulburare a sinelui. De aceea, metodele contraceptive fac ca sexul să devină o mare minciună. Iubitul spune iubitei: “Te iubesc, dar nu şi fertilitatea ta. Elimin-o!” Iubirea între soţ şi soţie este afectată pentru că nimeni nu doreşte să fie iubit condiţionat.

Acum 45 de ani Vaticanul a arătat în mod profetic că un bărbat care apelează la anticoncepţionale va ajunge în final “să-şi piardă respectul pentru femeia sa, să nu-i mai pese de echilibrul ei fizic şi psihologic și să ajungă să o considere un simplu instrument pentru producerea propriei sale plăceri, şi nu un partener de viaţă respectat şi iubit”.

Invadaţi de pornografie, de exacerbarea sexului fără angajamente şi responsabilităţi, pe care mass-media le promovează zilnic, este clar că profeţia s-a împlinit. (...)

Dacă sunteţi catolic, utilizarea anticoncepţionalelor este un păcat de moarte. (...) Biserica ne învaţă că “fiecare căsătorie trebuie să rămână deschisă transmiterii de noi vieţi”. Dacă muriţi nepocăiţi cu acest păcat asupra voastră, mântuirea nu va fi posibilă. Dacă însă vă pocăiţi, trebuie să vă mărturisiţi preotului şi să încetaţi să mai folosiţi anticoncepţionale. Învăţătura Bisericii este fermă pentru că ea îşi doreşte ca soţul şi soţia să aibă o viaţă conjugală fericită.

Fertilitatea reprezintă cea mai frumoasă şi preţioasa parte a unei persoane. Trebuie păstrată şi tratată cu cel mai mare respect şi responsabilitate.

Dacă doriţi să amânaţi o sarcină, există planificarea naturală a familiei, metodă prin care un cuplu se abţine de la contactul sexual în perioada fertilă. Este la fel, dacă nu mai eficientă decât contracepţia, sigură (fără medicamente sau substanţe chimice care să agreseze corpul) şi în conformitate cu planul lui Dumnezeu în privinţa căsniciei.

Cu drag,
Pete Baklinski,
Prietenul mişcării pro-viață de pe LifeSiteNews.com

Jurnalistul LifeSiteNews Pete Baklinski deţine o diplomă în ştiinţe umaniste şi un master în teologie. Este căsătorit cu Erin şi împreună au 5 copii.

Sursa: LifeSiteNews