Scrisoare pentru Basarabia

luni, 18 martie 2013

| | |


15 martie 2013

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni şi Consiliul Naţional al Elevilor lansează, începând cu data de 15 martie 2013, o campanie de promovare a valorilor identitare în rândul tinerilor sub sloganul TU AL CUI EŞTI?

În cadrul acestei campanii vor fi promovate, în rândul tinerilor liceeni din România, principalele evenimente ale istoriei românilor şi relevanţa lor, simbolurile naţionale româneşti, precum şi alte elemente de cultură şi civilizaţie românescă care pot întări, prin cunoaşterea lor, sentimentul apartenenţei la un set de valori comune şi mai ales al mândriei de a fi român.

Primul proiect din cadrul acestei campanii se referă la popularizarea, în rândul liceenilor, a semnificaţiei datei de 27 martie 1918 şi se va desfăşura sub forma unui concurs de eseuri online cu tema „SCRISOARE PENTRU BASARABIA”. Tinerii liceeni din România sunt invitaţi să compună un eseu de maxim 6000 de caractere, sub forma unei scrisori pentru românii din stanga Prutului, pe care să-l încarce online, pe platforma alcuiesti.ro, creată special în acest scop.

Organizatorii vor oferi participanţilor la concurs 5000 de exemplare din volumul „200 de ani de istorie a românilor dintre Prut şi Nistru”, coordonat de academicianul Ioan Aurel-Pop, precum şi trei mari premii, constând în 3 laptopuri de ultimă generaţie.


Sursa: adevarul.ro