Preoți creștini uciși în Tanzania

marți, 5 martie 2013

| | |



Duminică, 17 februarie, un preot catolic a fost ucis de către extremiștii musulmani pe insula semi-autonomă Zanzibar. În timp ce se îndrepta spre biserică preotul a fost atacat de către doi extremiști musulmani și împușcat, fiind al doilea preot ucis într-o singură săptămână. Pe 11 februarie unui alt preot i s-a tăiat capul într-o ceartă pentru magazinele creștinilor.

„Preotul Evarist Mushi a fost prins de către doi tineri la intrarea în biserică” în orașul capitală Zanzibar, unde „unul dintre atacatori l-a împușcat în cap”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al poliției, Mohammed Mhina.

Este a doua oară când un asemenea atac este realizat de către populația islamică majoritară de pe această insulă. În ziua de Crăciun, persoane înarmate au împușcat și rănit destul de grav un preot catolic în timp ce acesta se întorcea de la biserică. Poliția nu știe dacă aceste două atacuri au vreo legătură între ele, dar creștinii de aici spun că atacurile islamice împotriva Bisericilor minoritare sunt într-o continuă creștere.

Un alt preot, Mathayo Kachili, a fost decapitat luni, 11 februarie, de către ceea ce martorii numesc o gașcă de extremiști și radicali islamici.

Comandantul poliției, Denis Stephano, a spus reporterilor că crima din orașul Buseresere a fost iscată de către tensiunile deschiderii în zonă a unor magazine deținute de creștini.

Ca reacție, Organizația Internațională Creștină (ICC) ocupată cu drepturile omului afirmă că aceste reacții fac parte dintr-o campanie islamică mai mare derulată împotriva creștinilor din Africa de Est.

Sursă: Doxologia.ro