27 martie, Iaşi: "Avortul, crimă sau necesitate?" - dezbatere organizată de ELSA (Asociaţia Europeană a Studenţilor în Drept)

marți, 26 martie 2013

| | |



Asociația Europeană a Studenților în Drept (ELSA) IAȘI organizează în data de 27 martie 2013 Discuţia Panel – Avortul: crimă sau necesitate?

Evenimentul va avea loc la Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Amf. II.6, începând cu ora 14:00 şi îşi propune abordarea unor opinii controversate cu privire la acest subiect.

Acest proiect urmăreşte să îmbogăţească informaţiile şi cunoştinţele participanţilor despre tema abordată prin stimularea înţelegerii de către aceştia a avantajelor şi dezavantajelor avortului. Totodată, se doreşte sporirea gradului de implicare şi conştientizare a complexităţii, dimensiunilor şi gravităţii acelor situaţii de fapt ale lumii actuale cu care se confruntă societatea contemporană.

În prima parte a discuţiei se doreşte reliefarea consecinţele avortului din punct de vedere psihologic. A doua parte are în vedere consecinţele medicale ale avortului asupra femeii. De asemenea, care sunt cauzele medicale care determină o mamă să ia această decizie? În ceea ce priveşte a treia parte se abordează perspectivă religioasă asupra avortului. Ca o a patra perspectivă, se acorda importanţă subordonării avortului condiţionărilor legale. Sunt depistate cazurile care se găsesc în afara limitelor legale?

De asemenea, vor fi avute în vedere şi drepturile asupra propriului corp, ca premisă a libertăţii şi factorii socio-economici şi medicali care influenţează rata avortului.

Evenimentul se adresează publicului larg, indiferent de vârstă sau preocupări. Scopul este cel al unei corecte informări cu privire la problema avortului. Fie că abia am intrat pe băncile liceului său suntem deja studenţi, fie că abia am pornit la drum în privinţa carierei noastre sau avem deja o carieră bine dezvoltată, este de datoria noastră în calitate de cetăţeni, să avem în bagajul de cunoştinţe informaţii despre avort, acestea ajutându-ne să descoperim anumite mecanisme de depistare şi de combatere a acestuia.

Notă: La acest eveniment va participa şi Pro-Vita Iaşi.

Sursă: 360 uaic.ro