Condamnat la 80 de ani de detenţie după ce şi-a ucis prietena fiindcă nu voia să avorteze

duminică, 9 august 2015

| | |
Luna aceasta a fost pronunţată sentinţa pentru Carlton Bryan, alias „C.J.” (foto sus), un bărbat în vârstă de 23 de ani din statul american Connecticut, care a comandat asasinarea prietenei sale, Shamari Jenkins, în vârstă de 21 de ani (foto jos).

La proces, procurorul a explicat că tânăra, rămasă gravidă, căzuse de acord cu prietenul ei să avorteze, dar ulterior s-a răzgândit. Acesta considera un copil drept o povară indezirabilă şi l-a convins pe prietenul său, Matthew Allen Hall-Davis, în vârstă de 26 de ani, să o ucidă. Acesta a executat-o prin împuşcare în spate pe 26 aprilie 2013.

C.J. a primit 80 de ani de puşcărie, iar asasinul propriu-zis 75.

Organizaţia pro-viaţă Life Dynamics din SUA afirmă că astfel de cazuri de violenţă împotriva femeilor însărcinate sunt destul de frecvente. Mai mult, preşedintele organizaţiei, Mark Crutcher, spune că mişcarea pentru emanicparea femeilor este conştientă la cel mai înalt nivel de această, realitate, dar preferă să o treacă cu vederea, de teamă că ar putea avea impact asupra politicilor lor de promovare a „dreptului la avort” pentru femei:

De-a lungul anilor, am intrat în posesia unor înregistrări ale convenţiilor Federaţiei Naţionale pentru Avort, la care aveau loc şi discuţii despre femeile presate să facă avort fără voia lor. Atitudinea predominantă la aceste discuţii era una de „indiferenţă convenabilă”. Participanţii recunoşteau existenţa problemei, despre care vorbeau cu dezaprobare, în acelaşi timp arătând cu claritate că nu aveau de gând să o lase să le influenţeze modul în care abordau problemele femeilor.”


Foto: Life News

Preluat de pe Știri pentru Viață