Educaţie sexuală de la clasa întâi: Părinţii îşi retrag copiii de la şcolile publice din Ontario

luni, 17 august 2015

| | |

Toronto, 14 august 2015 (LifeSiteNews) – Asociaţiile de părinţi din Canada estimează că până la 20.000 de copii vor fi retraşi de la şcolile publice din provincia canadiană Ontario în toamna care vine, din cauza agendei radicale de educaţie sexuală introdusă de guvernul liberal, în ciuda protestelor publice şi a opoziţiei acerbe a părinţilor.

Aceasta ar putea conduce la pierderea a cel puţin 1.000 de posturi din învăţământ la nivelul provinciei.

Criticii programei de educaţie sexuală spun că aceasta violează inocenţa copiilor promovând agresiv învăţături ofensive din punct de vedere moral şi periculoase din punct de vedere fiziologic.

La clasa întâi copiii sunt învăţaţi ce înseamnă relaţiile sexuale consensuale, la clasa a treia ce este homosexualitatea, în clasa a şasea li se vorbeşte despre masturbare, iar într-a şaptea despre sexul oral şi anal. Elevii de clasa a opta trebuie să aibă un „plan sexual”, iar de la două sexe biologice programa ajunge la şase „genuri”.

O mulţime de părinţi şi-au mutat deja copii la şcoli religioase sau i-au înrolat în învăţământul de la distanţă (homeschooling).

Opoziţia a fost puternică şi bine organizată, în Alianţa Canadiană a Familiilor, o organizaţie formată din 25 de asociaţii de părinţi. Părinţii îngrijoraţi au făcut marşuri şi mitinguri, petiţii şi lobby pe lângă şcoli, adunări la care se striga de duduiau pereţii: „We say no! We say no!” („Spunem NU!”). Părinţii nu şi-au mai trimis copiii la şcoală timp de o săptămână ca o grevă-protest şi au încercat de nenumărate ori să vorbească cu premierul despre problema lor.

Cu toate acestea, premierul Kathleen Wynne, lesbiană declarată, i-a acuzat de homofobie, cu toate că oponenţii spun că au votat cu partidul liberal, pe care ea îl reprezintă, nu cu cel conservator.

Însă premierul a aprobat finanţarea de la buget a unui program de promovare a respectivei curicule de educaţie sexuală şia pretins că toţi oponenţii acesteia sunt „homofobi”, „ignoranţi” şi „pioni” într-un complot conservator „abject”.

Preluare de pe Știri pentru Viață