Marea Britanie: Copiii care critică homosexualitatea la școală vor declanșa alerta de «extremism»

duminică, 2 august 2015

| | |

Aceasta ar putea fi o consecință a uneia din noile directive ale guvernului britanic, menite să prevină terorismul islamic, conform declarațiilor Ministrului Educației, Nicky Morgan. Astfel, copiii care ar califica homosexualitatea drept «rea» sau «greșită» ar indica profesorilor «radicalizarea» respectivilor elevi.

Directivele menționate se adaugă recentelor declarații ale Primului Ministru, David Cameron, care asigura că Marea Britanie trebuie să fie «intolerantă la adresa intoleranței», motiv pentru care se evită menționarea copiilor musulmani sau proveniți din comunități predominant musulmane.

Creștinii conservatori britanici, care denunță activ pericolele la care sunt supuși copiii primind o educație tradițională în privința homosexualității, au acum un motiv în plus pentru a ridica garda.

Temerile lor nu sunt deloc nefondate: două școli creștine au fost deja calificate cu «insuficient» în lumina exigențelor testului Valori britanice, realizat de guvern în scopul evaluării indicilor de promovare a democrației, toleranței și statului de drept.

Cât despre aplicarea efectivă a directivei, purtătorul de cuvânt al Ministrului Educației afirmă că profesorii au destulă experiență pentru aceasta: «Profesorii lucrează cu tinerii permanent și avem încredere în capacitatea lor de a-i deosebi pe aceia care exprimă o opinie de conștiință de cei intoleranți, plini de aversiune sau cu vederi extremiste».

Nefăcând niciun fel de referire la religie, mai adaugă: «Aceasta nu poate și nu trebuie să împiedice discutarea multor subiecte la școală, oferind elevilor un spațiu sigur unde să se poată dezvolta, explora credințe și ideologii și să se pregătească în mod corect pentru viața într-o Mare Britanie modernă.»

Remarcăm aici o temă dragă ideologiei secularizante, a rupturii de credințele și culturile tradiționale, unde școala devine un vector fundamental pentru separarea intelectuală, în acest caz, a copiilor de mediul familial tradițional.

În privința condamnării homosexualității, se vor urmări «schimbările de comportament» și afirmațiile copiilor, care trebuie să se simtă liberi să se exprime numai până la un anumit punct, a explicat Nicky Morgan pentru BBC.

Pentru Andrea Williams, directoarea Christian Legal Centre, pericolul supravegherii este evident. «Numeroase familii consideră căsătoria ca fiind posibilă exclusiv între un bărbat și o femeie. Vor fi aceste familii considerate în mod oficial suspecte și denunțate la poliție? Ne aflăm în pragul unei noi ere sinistre a poliției gândirii în școlile noastre.»

Traducere și adaptare de Florea Ana, după un articol de Anne Dolhein

Preluare de pe Știri pentru viață