50 de tineri din Iași pornesc într-un pelerinaj pedestru la Sărbătorile Sfinților Nemțeni

miercuri, 5 august 2015

| | |

50 de tineri din Iaşi vor porni sâmbătă într-un pelerinaj spre Mănăstirea Neamţ. Sub genericul „Pelerinajul sfinţilor nemţeni”, tinerii vor parcurge distanţa mergând pe jos. În fiecare dimineaţă ei vor participa la Sfânta Liturghie la câte o biserică aflată pe traseu, iar seara vor fi cazaţi la parohiile pe unde vor trece.

In ziua de 4 august, tinerii vor ajunge la Târgu Neamţ, de unde, împreună cu alţi colegi de-ai lor din zonă, vor porni spre Seminarul Teologic de la Mănăstirea Neamţ, unde vor participa la slujbele prilejuite de sărbătoarea Sfântului Ioan Iacob Hozevitul.

Mai multe detalii ne-a oferit părintele protosinghel Nicodim Petre, coordonatorul Departamentului Tineret şi misiune în universităţi din cadrul Sectorului de misiune, statistică şi prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iaşilor: „Plecarea va fi de la Biserica Sfântul Sava cel Sfințit din Iași, unde se va săvârși Sfânta Liturghie, apoi tinerii se vor închina la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva de la Catedrala mitropolitană, după care se va urma în prima zi drumul Mănăstirea Galata - Miroslava - Valea Ursului - Parohia Popești, unde se va poposi peste noapte. De acolo se va pleca în satul Crucea, unde se va săvârși și Sfânta Liturghie. În seara a doua se înnoptează în comuna Alexandru Ioan Cuza, după care se va oficia Sfânta Liturghie în următorul sat. La prânz se poposește în satul Soci și se ajunge seara în satul Plăieșu. Ziua următoare tinerii vor ajunge la Schitul Sfântul Mina, unde va fi oficiată iar Sfânta Liturghie și unde se vor întâlni cu alți colegi din zonă. Împreună cu aceștia, vor purcede prin Lunca, Nemțișor, ajungând în cele din urmă la Seminarul Teologic de la Mănăstirea Neamț, unde vor participa la slujba Privegherii și la slujba Sfinteii Liturghii dedicată ocrotitorului seminarului, Sfântul Ioan Iacob de la Neamț. După slujba hramului de la seminar, se va pleca cu un autocar și cu câteva mașini, în funcție de numărul celor care se vor adăuga, la Durău, de unde se va urca pe Ceahlău. Pe data de 6 august, de sărbătoarea Schimbării la Față, tinerii se vor bucura de Sfânta Liturghie pe Muntele Ceahlăului”.

Sursa: Doxologia