Statul Washington adoptă o lege care obligă includerea avortului în toate poliţele de asigurări de sănătate

miercuri, 12 februarie 2014

| | |


de Steven Ertelt

Camera legislativă a statului american Washington a aprobat, pe 5 februarie 2014, o lege care le cere firmelor de asigurări de sănătate să includă decontarea avorturilor în toate planurile de asigurare oferite clienţilor. Legea se numeşte Reproductive Parity Act (RPA, adică Legea de Egalitate a Reproducerii) şi a fost iniţiată pe temeiul ideii că femeile cu venituri reduse nu puteau să-şi exercite opţiunile reproductive deoarece nu aveau bani să facă avort.

La sfârşitul anului trecut, s-a mai încercat o dată aprobarea legii, dar activiştii pro-life au reuşit să o oprească la Senat.

În timpul audierii, câteva femei, printre care şi o studentă care e tânără mamă, au depus mărturie că femeile ar trebui să aibă opţiunea de a alege singure dacă vor sau nu o asigurare care să le acopere şi decontarea avorturilor, iar guvernul nu are dreptul de a le obliga într-o anumită direcţie.

Joseph Backholm, Director Executiv la Institutul de Politici pentru Familie din Washington, a scris următoarele despre această măsură legislativă îngrijorătoare:

„Această abordare este în conformitate cu politica generală a statului Washington de excludere a dreptului de a alege al celor cu alte vederi, refuzându-le asigurătorilor şi clienţilor individuali ai acestora opţiunea de a furniza, respectiv, plăti pentru pachete de asigurare care nu includ acoperire pentru avort. Acelaşi lucru se întâmplă cu farmaciile Olympia, care nu vor să vândă medicamente avortive. Statul a adoptat în acest caz o poziţie militantă împotriva posibilităţii lor de a alege. Adică statul este în favoarea opţiunii libere, dar numai în cazul în care respectiva opţiune are girul său“.

David Schmidt de la organizaţia pro-life Live Action a spus şi el că actul legislativ trebuie din întâmpinat cu o puternică opoziţie:

„Planned Parenthood şi alţi aliaţi ai industriei avorturilor, precum NARAL, susţin o nouă lege în statul Washington. Aceasta va obliga pe toată lumea, inclusiv pe cei cu vederi pro-viaţă, să achiziţioneze o asigurare de sănătate care acoperă şi avortul la cerere, acoperire care vine obligatoriu la pachet cu acoperirea în caz de maternitate. Cei care sunt interesaţi de pachetul de maternitate ar trebui să renunţe cu totul la el dacă nu vor să plătească şi pentru acoperire în caz de avort“.

Schmidt a mai explicat modul în care grupările care promovează avortul fac lobby agresiv pentru astfel de legi: „Planned Parenthood Votes Northwest, aripa de lobby politic a organizaţiei Planned Parenthood în statele din nord-vestul SUA, declară că vor acoperirea pentru avort inclusă în toate pachetele de asigurare de sănătate. „Organizaţia NARAL Pro-Choice din Washington susţine de asemenea acoperirea obligatorie pentru avort, spunând că şi-a mobilizat reţelele de membri şi activişti pentru a le telefona şi a le scrie legiuitorilor în sprijinul Legii de Egalitate a Reproducerii“.

Dan Kennedy, CEO la Human Life din Washington, a declarat pentru Seattle Times: „Această obligativitate, care vine în profund dezacord cu propria noastră conştiinţă, este tiranie“.

Traducere: Ştefana Totorcea