Parodie plină de umor: „Douăsprezece zile de Crăciun” în stilul unei familii pro-viaţă

luni, 17 februarie 2014

| | |



 de Dustin Siggins, 5 februarie 2014

Familia Johnson numără 11 mebri. Mama, tata şi nouă copii. Dar nu sunt catolici sau mormoni şi niciunii dintre copii nu sunt gemeni.

Într-o parodie plină de umor, membrii familiei Johnson au creat propria lor versiune a faimosului cântec „Twelve Days of Christman” (Douăsprezece zile de Crăciun), folosind întrebări şi afirmaţii auzite adesea despre familia lor mare: „Cum de vă permiteţi?”, „Sunteţi catolici?”, „Veţi mai face şi alţii?”, „Sunt toţi ai voştri?” etc.


Înregistrarea video a devenit virală de atunci, cu mai mult de 50.000 de share-uri pe Facebook.

Se dovedeşte că familia Johnston nu este accidental o familie mare. Conform spuselor lui Patrick Johnston, medic şi fondator al Asociaţiei Medicilor Pro-viaţă (APLP), el şi soţia sa Elisabeth s-au angajat „să aibă atâţia copii câţi le va da Dumnezeu”.

Johnston mi-a mai spus că este directorul organizaţiei Parenthood Ohio şi face parte din comitetul de conducere al Parenthood USA. El a creat APLP „pentru a se face o diferenţiere între medicii care efectuează sau susţin avorturile şi cei pro-viaţă”, dar şi pentru a crea o bază de date pentru cei care doresc să lase nevoile medicale ale lor şi ale familiilor pe mâna unor medici pro-viaţă. Asociaţia are o listă verificată cu medici pro-viaţă pe site-ul său.

Cel mai mic copil al familiei Johnston are cinci luni, iar cel mai mare are 15 ani. Familia aparţine New Beginning (Noul început), o biserică non-confesională din Warsaw, Ohio.

Johnston spune cu mândrie că au fost abstinenţi până la casătorie, aşteptând trei ani de când s-au cunoscut până în ziua căsătoriei pentru primul sărut. În timp ce Johnston nu era virgin înainte de căsătorie, Elisabeth era, a spus el.

Primul lor copil s-a născut la 9 luni si 3 zile după nuntă. „Au fost mulţi oameni care se uitau la calendar”, a spus Johnston. Din nefericire, 4 din cele 13 sarcini au fost pierdute, ceea ce înseamnă că familia are „4 copii în Rai”.

Johnston şi cele două fiice mai mari urmează să meargă în mahalalele din India pentru a propăvădui învăţăturile Evangheliei şi a cânta, iar Johnston va vorbi, de asemenea, medicilor pe teme de etică medicală.

„În India, medicii creştini sunt în întuneric în ceea ce priveşte etica vieţii”, declară Johnston. El va vorbi despre respectarea dreptului la viaţă şi crede că în parte problema din India se datorează modului în care sistemul castelor de aici crează inegalitate în ceea ce priveşte valoarea vieţii, chiar şi în comunităţile creştine.

Aceasta va fi cea de a treia misiune a familiei sale. Anterior au mai vizitat Mexicul şi încă o dată India.

Johnston este, de asemenea, autorul mai multor cărţi şi lucrează împreună cu Elizabeth la promovarea şcolarizării la domiciliu.

Traducere: Alexandra Maria Vieru

Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com