Părinţii se luptă să-şi salveze copilul nenăscut cu două feţe, deşi medicii sugerează avortul

sâmbătă, 15 februarie 2014

| | |


de Steven Ertelt, LifeNews.com

Un cuplu australian se luptă să-şi salveze copilul nenăscut, care are două feţe şi două creiere, după ce medicii le-au spus să ia în considerare avortul.
O ecografie de rutină a găsit probleme la copilul lui Renee Young şi Simon Howie din Sydney. S-a constatat că nu era vorba de gemeni, cum se crezuse la început, ci de un singur bebeluş, care suferă de o afecţiune foarte rară, diprosopus, care constă dintr-o duplicare craniofacială.În această afecţiune, toată faţa, sau numai părţi ale acesteia se dezvoltă în dublură. Doar 35 de astfel de cazuri au fost înregistrate de-a lungul istoriei şi niciunul din respectivii copii nu mai e în viaţă.
Părinţii au respins ideea de a avorta, spunând că, deşi fetiţa lor ar putea muri la scurt timp după naştere, fiecare zi din viaţa sa este o binecuvântare pentru ei.
Ecografiile tridimensionale arată că bebeluşul are două picioare, două braţe şi un torso cu toate organele vitale, iar inima este puternică.
Dar, de la gât în sus, copilul are două feţe dezvoltate pe un singur craniu, două copii la indigo cu câte doi ochi, nas şi gură, precum şi două creiere conectate la acelaşi trunchi cerebral.
Mama, care suferă de artrită reumatoidă, depăşise stadiul de 15 săptămâni de sarcină când a aflat. Era prea târziu pentru avort. În plus, părinţii nici nu voiau avort, din principiu.
„La fel ca în cazul copiilor cu autism sau sindrom Down,… nu cred în curmarea vieţii bebeluşului dacă acesta este sănătos şi se dezvoltă normal”, a spus tatăl, adăugând că soţia sa, Renee, este de aceeaşi părere.
Dar, declară Howie, medicii nu au fost de acord cu aceşti părinţi care mai au şapte copii acasă, îndemnându-i insistent să avorteze, deoarece copilul „ar fi privit de ceilalţi ca un monstru”.
„Dar noi avem o familie mare şi nu petrecem prea mult timp în societate. Ieşim doar pentru a duce copiii la şcoală. Avem o bază familială puternică… asta reprezintă un sprijin enorm”, a explicat Simon Howie.
„Şi două zile dacă trăieşte copilul, mă bucur de două zile alături de el… La fel şi fraţii lui”, a adăugat Renee Young, mama care în februarie 2014 împlineşte 19 săptămâni de sarcină.

Traducere: Ştefana Totorcea