Înregistrare video virală: Brit Hume, veteranul prezentator de ştiri, în apărarea vieţii copiilor nenăscuţi

joi, 30 ianuarie 2014

| | |


Fostul corespondent de la Casa Albă și veteranul prezentator de știri, Brit Hume, a oferit un comentariu incendiar cu ocazia împlinirii a 41 de ani de la pronunţarea sentinţei Roe vs. Wade. El a reuşit ca doar într-un minut şi jumătete şi mai puţin de 250 de cuvinte să cuprindă esenţa problemei avorturilor. Înregistrarea are deja peste 140.000 de vizualizări și numărul este în creștere.

Hume, reporter încă dinaintea procesului Roe V. Wade din 1973, a acuzat sentința ce a fost dată atunci şi care a dus la legalizarea avortului în țară. El a afirmat :

„Se împlinesc 41 de ani de când Curtea Supremă a aflat că dreptul general la intimitate a fost practic inventat, asta însemnând că o femeie are dreptul constituțional să pună capăt unei vieți nenăscute, unei ființe cu o inimă care bate, căci aceasta este un fetus de șase săptămâni.

Nu e de mirare că, în continuare, în fiecare an, vin protestatari care să-și expună obiecțiile.

Se estimează că s-au efectuat 55 de milioane de avorturi - 55 de milioane - de când s-a pronunțat Curtea Supremă. Între timp, știința ne-a conturat o imagine și mai clară a cât de copil este de fapt un fetus. Acum ştim că în a 20-a săptămână de sarcină, aceste mici creaturi pot auzi, chiar pot recunoaște vocea mamei. Le cresc unghiile și inima le bate suficient de tare cât să poată fi auzită cu stetoscopul.

Argumentele morale aduse pentru a permite ca atâtea ființe să fie ucise sunt din ce în ce mai slabe, iar susținătorii lor recurg la eufemisme din ce în ce mai absurde pentru a descrie ceea ce susțin.

Ei nu sunt de fapt pro-avort. De multă vreme ei spun că sunt pro-alegere, declarând că nu este vorba despre omorârea pruncilor nenăscuți, ci despre sănătatea reproducerii. Cel mai mare lanț de clinici care fac avorturi se prezintă ca Planned Parenthood (Planificare Familială). În 2012, această organizație a spus că a efectuat 329.445 de - citez- „proceduri de avort” . Orice ar reprezenta aceste cifre, nu înseamnă deloc planificare. Protestatarii de astăzi, înțeleg că este ceva fals și greșit în toate astea. Ei vin în fiecare an să ne aducă aminte și nouă celorlalți.”

Câteodată cele mai simple cuvinte sunt și cele mai puternice. I-au trebuit lui Hume 249 de cuvinte și un minut și jumătate de transmisie pentru a atinge inima problemei avorturilor - aceea că pune capăt vieții unei persoane iar știința demonstrează că acest lucru este o certitudine. La sfârşitul comentariului, el prevede că în curând americanii vor realiza înșelătoria, iar cultura morții se va schimba, indiferent de eufemismele pe care oricine le-ar aduce pentru aceste crime.


Traducere : Roxana Machidon

Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com