Peste 1.000 de participanţi la Întrunirea tinerilor din cadrul Marşului pentru viaţă

miercuri, 22 ianuarie 2014

| | |Marţi, 21 ianuarie, în interiorul sălii de bal a hotelului Regency Hyatt din Washington, s-a desfăşurat March for Life Youth Rally (Întrunirea tinerilor din cadrul Marşului pentru viaţă). În ciuda temperaturilor scăzute şi a furtunii de zăpadă afară, la întrunire au fost prezenţi peste 1.000 de tineri.

Timp de două ore şi jumătate, numeroase personalităţi pro-viaţă, printre care Abby Johnson, Lila Rose, Ryan Bomberger, Troy Newman, Pr. Frank Pavone, s-au adresat tinerilor, îndemnându-i să ia poziţie pentru viaţă.

Lila Rose
Lila Rose a povestit cum a început organizaţia Live Action atunci când avea 15 ani, fără să-şi imagineze că, 10 ani mai târziu, aceasta se va transforma în grupul de influenţă naţională pro-viaţă care este acum.

„E cu adevărat periculos să-i ceri lui Dumnezeu vreodată să te folosească pentru ceva”, a spus ea tinerilor, îndemnându-i să facă doar asta. „El vrea să ne folosească pentru scopurile noastre. El ne iubeşte. El iubeşte fiecare copil.”

„Ne naştem în ţara aceasta cu un scop. Dar când te uiţi în jurul tău, constaţi că se fac peste 3.400 de avorturi zilnic în ţara noastră. Sunt oameni care ar fi putut fi prietenii mei. O treime din generaţia mea lipseşte”, a spus ea.


Bryan Kemper, organizatorul evenimentului, părea epuizat, dar încântat. „Ce a fost diferit la evenimentul de anul acesta? Sunt mai obosit”, a glumit Kemper, dar a adăugat : „Este mai mare decât anul trecut. Anul trecut era doar jumătate din această sală plină. Vin din ce în ce mai mulţi oameni.”

De fapt, cei peste 1.000 care erau prezenţi au fost o mică parte din cei aproape 5.000 care au dorit să participe la întrunirea de anul acesta. Mii de oameni au fost refuzaţi. Sala de bal de la Hyatt nu permitea participarea tuturor.

Dar Kemper a promis că anul viitor întrunirea se va muta într-un loc care va putea găzdui un grup mult mai mare de persoane.

Întrunirea tineretului a avut, de asemenea, o prezentare nouă, high-tech, deoarece noua preşedintă a Marşului pentru Viaţă, Jeanne Monahan, a deschis evenimentul îndemnându-i pe tineri să descarce noua aplicaţie pentru mobil a Marşului pentru Viaţă, învăţându-i cum să primească noutăţi legate de marş direct pe telefoanele lor.

Jeanne Monahan
De asemenea, ea i-a avertizat pe tineri că presa nu va informa cu acurateţe despre Marşul pentru Viaţă, dar ei pot ajuta la remedierea acestui lucru prin trimiterea de poze şi alte noutăţi în media socială folosind aplicaţia # whywemarch..

„Avem nevoie de voi, avem nevoie disperată de voi!”, Monahan le-a spus tinerilor. „Vă iubim. Scopul nostru e să vă oferim o platformă pentru ca vocile voastre să fie auzite, deoarece vocile voastre sunt cele mai puternice din această dezbatere.”

Într-adevăr, dacă a fost o temă comună a discursurilor, a fost aceea că tinerii n-ar trebui să privească Marşul pentru Viaţă ca evenimentul anual pro-viaţă, ci, mai degrabă, ca pe începutul unui an plin de muncă pentru a salva vieţi. 
Abby Johnson, fostă directoare Planned Parenthood devenită militantă pro-viaţă, împreună cu Lila Rose
 „Venind aici nu înseamnă că sunteţi pro-viaţă”, a spus Abby Johnson într-un discurs scurt, dar puternic. „Aceasta nu este toată activitatea voastră pro-viaţă din timpul anului.”

„Aveţi oportunitatea să fiţi pro-viaţă, să trăiţi ca o persoană pro-viaţă în fiecare zi. Vreau ca voi, tinerii, să auziţi asta. Probabil ştiţi deja, dar e greu să fii pro-viaţă. Câteodată obosesc din cauza persecuţiilor, obosesc să mi se spună că nu sunt educată şi nu ştiu despre ce vorbesc”, a spus ea. „Dar, deşi este foarte greu, este corect. Vreau ca voi să fiţi curajoşi şi să ştiţi că generaţia voastră, generaţia noastră, va fi cea care va capăt avorturilor!”

Probabil cele mai furtunoase aplauze le-a primit activistul veteran pro-viaţă Joe Scheidler, care a luptat împotriva avorturilor înaintea de Roe vs. Wade. El a fost prezentat mulţimii drept „naşul mişcării pro-viaţă".


El le-a spus tinerilor: „O singură fiinţă umană valorează mai mult decât întreg universul fizic. Când te duci la o clinică care practică avortul, când faci lucruri care sunt pro-viaţă, salvezi universul, faci voia lui Dumnezeu.”
 
În declaraţiile sale de pe LifeSiteNews.com, Kemper a lăudat unitatea din mişcarea pro-viaţă, fapt ce a făcut posibilă organizarea întrunirii. „Unitatea care este în mişcarea pro-viaţă în acest moment este extraordinară”, a spus. „Toată lumea lucrează împreună.”

Legat de ceea ce speră că va realiza Întrunirea tinerilor? Simplu: „Sfârşitul avorturilor.”

Traducere: Roxana Machidon

Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com