Călugări de la Lavra Peșterilor din Kiev s-au așezat între manifestanți și forțele de poliție (FOTO și VIDEO)

vineri, 24 ianuarie 2014

| | |



 Rugaţi-vă pentru Ucraina!

În dimineaţa zilei de 21 ianuarie, purtând în mâini cruci şi icoane, părinţii Gabriel, Melchisedec și Efrem de la Lavra Peșterilor din Kiev s-au așezat între manifestanți și forțele speciale de poliție ucrainene Berkut, aflate pe strada Hrushevskoho din Kiev, oprind conflictul ce se desfăşura în acel moment şi care dura de două zile. Ei au chemat forţele beligerante la reconciliere.



În legătură cu acest eveniment, Antonie (Pakanych), episcop de Boryspil, vicar al Mitropolitului Vladimir al Kievului, a făcut următoarea declaraţie:

„De două luni de zile ne uitam la protestele care au loc în Kiev și în alte orașe din Ucraina. Biserica Ortodoxă Ucraineană a solicitat în mod repetat guvernului și opoziței să înceapă negocierile pentru a evita o confruntare militară. 

Din păcate, în ziua de Bobotează, a avut loc o agravare a conflictului, atunci când pe strada Hrushevskoho din Kiev au avut loc ciocniri violente între protestatari și forțele de poliție. 

Deja sute de oameni au fost răniți, unii dintre ei având leziuni grave. Toate încercările politicienilor de a opri violențele nu au adus la niciun rezultat. 

În această situație, în această dimineață, câțiva călugări din Biserica Ortodoxă Ucraineană au venit cu o cruce și o icoană pe strada Hrushevskoho şi s-au interpus între trupele de ordine și protestatari, făcând apel la reconciliere. Cu ajutorul lui Dumnezeu, ei au fost în măsură să oprească ostilitățile. 

Salutăm acest act al călugărilor, care, la chemarea propriei conștiințe creștine, au venit în mijlocul conflictului și au apelat la popor folosind cuvântul Evangheliei. Dumnezeu ne cheamă la pace și armonie. 

Biserica Ortodoxă Ucraineană solicită din nou tuturor părților să înceteze violența și să negocieze. Acum nu este momentul pentru ambiții politice. Facem toate eforturile pentru a menține pacea în țară, pentru a salva Ucraina. Să înălţăm rugăciuni pentru Ucraina și pentru poporul ei. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să găsim o cale de ieșire din această situație dificilă.”


Imagini din noaptea de 21 spre 22:


În seara zilei de 23 ianuarie:

 



Sursă: Drum european

Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com