Președintele ecuadorian Rafael Correa denunță teoria genului

marți, 7 ianuarie 2014

| | |


 

Ecuador, 28 decembrie 2013

În timpul obișnuitei sale „întâlniri cetățenești”, președintele ecuadorian Rafael Correa s-a pronunțat fără echivoc împotriva ideologiei genului.

Cu toate că s-a arătat respectuos față de cei care apără teoria genului, președintele ecuadorian nu este de acord cu „încercarea de a impune credința lor tuturor” și anume aceea că „în mod natural nu există bărbat și femeie, sexul biologic nefiind cel care determină bărbatul sau femeia, ci condițiile sociale”.

Rafael Correa a denunțat în egală măsură faptul că în multe școli se asistă la o adevărată îndoctrinare în favoarea acestei ideologii, pe care o califică a fi foarte periculoasă.

„Li se impune copiilor noștri această ideologie; sunt oameni care sunt gata să-i instruiască pe tinerii noștri” a declarat președintele.

De altfel, președintele Correa, care în octombrie amenințase că va demisiona dacă puterea legislativă aprobă avortul, s-a arătat partizanul familiei naturale.

„Cred în familie și cred că această ideologie a genului și aceste inovaţii distrug familia tradițională care este și va rămâne baza societății noastre.”

Traducere: Geta Vlaicu

Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com