Rusia: Solicitare de deschidere a unor lăcaşuri de rugăciune în toate aeroporturile din ţară

duminică, 26 ianuarie 2014

| | |La 4 ianuarie 2014, președintele Uniunii Ruse a Cetățenilor Ortodocși, Valentin Lebedev, a anunţat că pregăteşte o scrisoare pentru Ministrul Transporturilor în care va solicita înfiinţarea unor lăcaşuri de rugăciune în toate aeroporturile din ţară.

„Împreună cu Biserica Ortodoxă Rusă am înaintat această idee la diferite forumuri, dar, până acum, nu am găsit susţinere din partea autorităților. În situaţia complexă de astăzi, în care necesitatea asigurării siguranţei pasagerilor se manifestă într-un mod acut, ne-am propus să ridicăm din nou această problemă”, a declarat V. Lebedev într-un interviu acordat ziarului Izvestia. Acesta consideră că prezența unei capele în fiecare aeroport ar ajuta pasagerii să renunțe la alte modalități de a-şi depăși teama.

Deschiderea unei capele ar oferi siguranţă piloţilor care își riscă atât viața lor cât şi pe cea a pasagerilor. Prezenţa ei i-ar linişti, de asemenea, pe pasageri. Oamenii se tem să zboare și de aceea rafturile magazinelor duty-free sunt pline de sticle de lichior”, a remarcat V. Lebedev. Aceste capele ajuta la reducerea consumului de băuturi alcoolice de la bordul avioanelor, ceea ce va duce şi la o scădere a numărului de incidente.

Astfel de capele există în prezent, printre altele, în aeroporturile Cheremetievo şi Domodedovo din Moscova.

Sursă: Drum european Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com
2 comments:

Anonim spunea...

As putea sa fac traduceri din spaniola-romana .

Redacție Vremuri vechi și noi spunea...

Mulţumim!

Trimiteţi un mail pe adresa redacţiei.