Întâlnirea preşedintele Franţei, François Hollande, cu autorităţile religioase ale ţării

luni, 13 ianuarie 2014

| | |


În seara zilei de 7 ianuarie a avut loc întâlnirea preşedintelui Franţei, François Hollande, cu autorităţile religioase din Franţa.

La întrevedere a participat şi Mitropolitul Emmanuel, președintele Adunării Episcopilor Ortodocși din Franța.

Întâlnirea, ce a vut loc şi în prezenţa Ministrului de Interne, Manuel Valls, s-a axat pe mai multe teme legate de evenimente importante ale anului care tocmai s-a încheiat, pe securalismul din Franţa și locul religiei în societate.

Discuţiile au avut loc în contextul necesității consultării cultelor cu privire la proiecte de legi sociale, inclusiv asupra problemelor de bioetică şi în special asupra proiectelor în curs de desfăşurare legate de procrearea asistată artificial şi sfârşitul vieţii.

Situația internațională a fost, de asemenea, dezbătută, în special în ceea ce  priveşte conflictele din Africa (Mali , Republica Centrafricană) sau situația din Orientul Mijlociu.

Mitropolitul Emmanuel a menționat situația dificilă din Siria și dificultățile cu care creștinii se confruntă în această țară . El a mai ridicat probleme legate de mediu, în special în contextul summit-ului pentru mediu care va avea loc în 2015, subliniind necesitatea implementării unei pedagogii care să atragă atenția tinerilor asupra acestor aspecte.

Sursă: Drum european

 
Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com