Judecător federal susţine iniţiativa statului New Jersey de a interzice terapia reparativă pentru minori

vineri, 3 ianuarie 2014

| | |

de Kirsten Andersen, Trenton, Statele Unite, 13 noiembrie 2013

Un judecător federal a decis că legea statului New Jersey, ce restricţionează terapeuţii în încercarea lor de a elimina pornirile homosexuale la copii, nu încalcă libertatea religioasă sau de exprimare a acestora.

Doi terapeuţi din New Jersey, împreună cu Asociaţia Naţională pentru Cercetare şi Terapia Homosexualităţii şi Asociaţia Americană a Consilierilor Creştini au dat în judecată tribunalul pentru a bloca punerea în aplicare a legii, argumentând că aceasta încalcă drepturile libertăţii de exprimare a terapeuţilor prin interdicţia de a oferi terapie reparativă pacienţilor minori prin care să îi ajute să-şi depăşească atracţia nedorită faţă de persoanele de acelaşi sex.

Însă judecătoarea Freda L. Wolfson a respins cazul terapeuţilor, susţinând că interdicţia „nu vizează exprimarea orală, iar 'consilierea' nu are dreptul la o protecţie constituţională specială doar pentru că se realizează în primul rând prin intermediul terapiei orale.

Judecătoarea Wolfson a menţionat că interdicţia reglementează comportamentul, şi nu exprimarea, întrucât terapeuţilor le este permis să-şi expună în mod public sau privat opiniile despre terapia reparativă, atâta timp cât nu o practică pe minori.

Dar Arthur Goldberg, purtător de cuvant pentru  JONAH (Evreii oferă noi alternative pentru vindecare), un grup evreu de terapie reparativă, nu este de acord cu decizia judecătoarei Wolfson. Într-un interviu acordat LifeSiteNews, Goldberg a afirmat că el crede că interdicţia nu încalcă doar drepturile constituţionale ale terapeuţilor, ci şi pe cele ale pacienţilor lor.

Dacă un minor are o atracţie nedorită faţă de persoane de acelaşi sex şi doreşte ajutor, singurul ajutor pe care îl poate primi (conform legii) este acela de a merge la un promotor al homosexualităţii”, a declarat Goldberg pentru LifeSiteNews. Aceasta situaţie nu are niciun sens. Minorul ar trebui să aibă posibilitatea de a alege.”

Mat Staver, avocat al Liberty Counsel, care a reprezentat reclamanţii în acest caz, a declarat că grupul său intenţionează să facă apel la decizia judecătoarei.

Staver a intentat, de asemenea, un proces în numele unui adolescent cu atracţie nedorită faţă de persoane de acelaşi sex, care doreşte anularea interzicerii terapiei, astfel încât să-şi poată continua tratamentul.

Înainte ca statele să înceapă adoptarea legislaţiei privind interzicerea terapiei de schimbare, tratamentul se baza pe rezultatul dorit de minor”, a spus Staver. Clientul nostru şi familia acestuia au fost pe cale să obţină rezultatul dorit până în momentul în care guvernatorul Christie a aprobat legea care interzice continuarea tratamentului.”

Guvernatorul Christie nu are niciun drept să intervină în terapia acestui tânăr şi să-l sfătuiască cu privire la tipul de consiliere pe care să-l primească”, a adăugat Staver. Aceasta este o implicare guvernamentală inadmisibilă în ceea ce priveşte alegerea asistenţei medicale personale şi a consilierii. Motivată de ideologie şi nu de ştiinţă, această lege de modificare a terapiei va afecta grav copii şi părinţii acestora.”

Traducere: Bianca Silvestru

Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com