Contracepţia de urgenţă creşte rata apariţiei bolilor cu transmitere sexuală dar nu reduce numărul avorturilor

luni, 6 ianuarie 2014

| | |



de Ben Johnson, 12 decembrie 2012

În 2006, în Statele Unite, Food and Drug Administration (FDA) a aprobat accesul la contracepţia de urgenţă în farmacii, fără a mai fi nevoie prescripţii medicale.

Însă, anterior, mai multe state permiseseră deja accesul liber în farmacii la contraceptivele de urgenţă. Statul Washington a fost primul stat care a pus în aplicare un astfel de program în 1998. 

În cazul în care contracepția de urgență este folosită ca un substitut pentru un avort chirurgical, ar fi trebuit că accesul liber la contraceptive să reducă numărul sarcinilor nedorite. 

Rezultatele unui studiu realizat în Statele Unite în 2012 arată că o creştere a accesului la contraceptivele „de urgenţă” duce la o creștere a ratei apariției bolilor cu transmitere sexuală, fără a duce însă şi la o reducere a numărului avorturilor.

Christine Piette Durrance, doctorand, a analizat datele din fiecare district al statului Washington și a descoperit că utilizarea pe o scară largă a pilulei de a doua zi a dus la „o creștere semnificativă a bolilor cu transmitere sexuală (în special gonoree)”

Contraceptive de urgenţă, ca Plan B sau Ella, nu protejează cu nimic femeia de bolile cu transmitere sexuală.

În acelaşi timp, cercetătoarea spune că nu a găsit „un impact al accesului la aceste contraceptive asupra ratei avorturilor sau a nașterilor.”

„Una dintre cele mai rele consecințe ale faptului că aceste contraceptive de urgență sunt atât de la îndemână este sentimentul fals de securitate pe care îl dă fetelor sau femeilor”, a declarat pentru LifeSiteNews Janice Shaw Crouse, doctorant, director și asociat principal al institutului Beverly LaHaye.

„Populaţia se confruntă cu o epidemie de boli cu transmitere sexuală printre persoanele cu vârsta cuprinsă între 15-25 ani. La această grupă de vârstă se descoperă anual 20 de milioane de cazuri noi de astfel de boli.”

Noile descoperiri au fost anunţate imediat după ce Asociația Americană a Pediatrilor a emis o declarație politică, rugând doctorii și asistentele medicale din școli să promoveze folosirea contracepției de urgență în rândul adolescenților activi sexual.

„Este îngrozitor că pediatrii și alte asociații medicale să promoveze utilizarea contraceptivelor de urgenţă în rândul adolescenților atâta timp cât folosirea lor este contrară bunăstării tinerilor”, a declarat Dr. Crouse.

Raportul Durrance este cea mai nouă descoperire științifică care pune la îndoială eficacitatea promovării pilulei de a doua zi în rândul adolescenților..

Un document de lucru recent al Naţional Poverty Center a analizat 23 de studii despre contracepția de urgență și a concluzionat că „dovezile arată că nu există niciun efect asupra ratei avorturilor şi a sarcinilor.”

Concluziile lor confirmă rezultatele unui studiu realizat în Marea Britanie, care constată că folosirea pe scară largă a contraceptivelor de urgenţă nu a redus deloc rata sarcinilor, dar a mărit cu 12% rata bolilor cu transmiteresexuală. Raportul, al cărui co-autor este Dr. David Paton, a apărut  în Journal of Health Economics în Ianuarie, 2011.

„În America am ajuns la un punct în care cei care promovează ideologii de stânga despre ‘îngrijirea reproductivă’ și-au pierdut orice simț al responsabilității pentru bunăstarea tinerilor noștrii”, a spus pentru LifeSiteNews Dr. Crouse. În schimb, adulții s-au vândut acestor interese speciale, iar fetele și femeile noastre plătesc un preț foarte mare în ceea ce privește stare de sănătate și bunăstarea lor.”


Traducere: Rusanovschi Andreea


Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com