Strigătul disperat al unei familii de români din Suedia: nu şi-a mai văzut de o lună copiii luaţi de autorităţile suedeze

luni, 23 decembrie 2013

| | |



Familia Pătrulescu are 3 copii, pe care autorităţile suedeze i-au luat de acasă acum aproximativ o lună de zile. De atunci, nu mai ştiu nimic de ei.



Sibianul Marius Vintilă cunoaşte foarte bine familia Pătrulescu. În 2009, când a plecat în Suedia, l-a cunoscut pe Corneliu Pătrulescu la firma de transport unde lucrau amândoi şi s-au împrietenit la cataramă. ”Fiind un om deosebit, ardelean, se trag din Cluj, bunicul său a fost preot, ne-am împrietenit foarte bine, el a plecat primul de la firma respectivă la o fiemă suedeză, după aproximativ 2 luni m-a recomandat şi pe mine, am făcut curse foarte multe împreună, şi de multe ori îşi lua cu el şi copiii, cei 3 băieţi. Copiii erau foarte încântaţi să vină cu tatăl lor, cu camionul”, povesteşte Marius Vintilă. Corneliu Pătrulescu, spune prietenul său, a fost apoi director coordonator al unui circ, în Suedia, iar acum lucrează la o firmă de construcţii.

Copiii luaţi de acasă

Coşmarul familiei a început în urmă cu aproximativ o lună, când unul din micuţi ar fi făcut la şcoală nişte afirmaţii pe care nu şi le explică nimeni. ”David s-a dus la şcoală şi a spus că părinţii îi bat pe toţi trei. Cum au un copil mic, probabil a simţi mai multă dragoste asurpa celui mic, a devenit puţin gelos, s-a simţit dat deoparte”, povesteşte Marius Vintilă.

Familia s-a trezit seara cu autorităţile suedeze la uşă, care au luat copiii şi de atunci nu mai ştiu de ei nimic. ”Pur şi simplu s-a trezit cu autorităţile la uşă, au ridicat copiii, nu ştie unde sunt, nu i-a văzut. Părinţii au fost ridicaţi de acasă ca ultimii infractori, interogaţi în camere diferite, le-au dat doar avocat din oficiu, au făcut plângere la CEDO. Nu ştiu absolut nimic de o lună de copii, nu i-au văzut, a auzit că ar fi despărţiţi copiii, nu vreau să mă gândesc cum pot sta fără părinţi, la cât sunt de mămoşi”, povesteşte Marius Vintilă.

Citeşte restul articolului pe adevărul.ro