Preşedintele statului Chile îşi reafirmă poziția contra avortului

vineri, 13 decembrie 2013

| | |



de Pierre-Alain Depauw, Chile, 10 decembrie 2013

Preşedintele statului Chile, Sebastian Pinera, şi-a reafirmat luni, 10 decembrie, poziţia pro-viaţă şi contra avortului:

„Este corect și rezonabil să ne asumăm o poziție pro-viaţă şi să protejăm copilul care se va naşte”, a declarat preşedintele la Centrul Cultural Matucana 100 din Santiago, Chile.

În timpul discursului inaugural, președintele Pinera a fost întrerupt de mai multe ori de către susținători ai avortului, însă acesta şi-a reafirmat fără ezitare poziția sa şi pe cea a guvernului său „pentru viață și necesitatea de a promova politici mai eficiente pentru apărarea vieții și rezolvarea problemei avortului.
         
„Am spus în nenumărate rînduri că nu sunt în favoarea avortului. Este întotdeauna mai bine să optăm pentru viață. Este corect şi înțelept să ne asumăm o poziție pro-viață”, a replicat preşedintele S. Pinera unui responsabil al unui centru pro-avort.

    Sursă: Ştiri pentru viaţă
Traducere: Ecaterina Gore

Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com