„Căsătoriile” între homosexuali pot fi anulate. Australia o demonstrează …

vineri, 13 decembrie 2013

| | |


de Pierre-Alain Depauw, 12 decembrie 2013

Australia a provocat o înfrîngere zdrobitoare comunitaţii homosexualilor.

Curtea Supremă australiană a anulat joi, 12 decembrie, „căsătoriile” dintre homosexuali, căsătorii ce fuseseră deja oficiate în capitala ţării, susţinând că Parlamentul trebuie să decidă dacă trebuie să fie autorizate acest tip de uniuni, în prezent acestea fiind interzise la nivel federal.

În octombrie anul trecut, Adunarea Regională de la Canberra votase o lege locală ce permitea căsătoriile între persoane de acelaşi sex. Această lege intrase în vigoare sâmbăta trecută şi mai multe cupluri de homosexuali au profitat imediat de ocazie.
  
In Australia, căsătoria este reglementată de legea federală şi nu de legile celor 6 state şi 2 teritorii din care este formată. Astfel, guvernul a apelat la justiţie ca să anuleze aceste „căsătorii”.
 
„Actul de căsătorie nu este valabil pentru formarea sau recunoaşterea mariajului unui cuplu format din două persoane de acelaşi sex”, a declarat astăzi Curtea, care a luat decizia în unanimitate.    

„Conform Constituţiei şi legii federale actuale, autorizarea legală a mariajului homosexual depinde de Parlamentul Federal», au adăugat judecătorii.

Cele 27 de căsătorii între homosexuali, celebrate în ultimele zile la Canberra, au fost astfel declarate neconstituţionale şi anulate. 

Mai multe asociaţii de creştini ce apără valorile familiei au salutat decizia Curţii Supreme, afirmînd că mariajul între homosexuali nici nu era un subiect de discuţie pentru majoritatea australienilor şi că era timpul să fie „întoarsă pagina”.
  
Mariajul între homosexuali este explicit interzis în Australia începând cu anul 2004, când a fost introdus un amendament la legea mariajului, amendament ce stipulează că mariajul se referă doar uniunea dintre o femeie şi un bărbat.   

Primul ministrul Tony Abbott, care este în fruntea unui guvern conservator, s-a pronunţat contra denaturării mariajului. 

Traducere: Ecaterina GORE


Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com