Poate lăsa Nelson Mandela o moştenire măreaţă fiind un susţinător al avortului?

marți, 17 decembrie 2013

| | |



de Jill Stanek, 9 decembrie 2013

În urma decesului la vârsta de 95 de ani, liderul sud-african Nelson Mandela a fost recunoscut și lăudat pentru faptele sale chiar și de Papă și de Cardinalul Dolan.

Eu însă nu pot să-l laud.

Nelson Mandela are pe mâinile sale sângele copiilor nenăscuți... a nenumărați dintre ei. Conform articolului publicat pe 6 decembrie de The Examiner:

În mandatul prezindențial 1994-1999, Nelson Mandela nu doar că a semnat „Legea alegerii de întrerupere a sarcinii” din 1996, ci a fost un susținător înfocat al legii, despre care Institutul Guttmacher, recunoscut oficial drept pro-avort, spunea că este „una dintre cele mai liberale legi din lume privind avortul”.

Conform acesteia, este permis „avortul la cerere până în a 20-a săptămână de sarcină; după această perioadă și până la naștere fiind permis numai în cazul a <serioase motive medicale>”. Conform amendamentului din 2004, este permis, de asemenea, infirmierelor și moașelor să facă avorturi în limita a 12 săptămâni de sarcină.

Conform SperoNews (31 ianuarie 2012): Din momentul în care avortul a fost legalizat, în Africa de Sud au avut loc peste 1 milion de avorturi raportate la guvern, cele mai multe vizând copiii negri africani.

Eu nu pot trece acest lucru cu vederea și nu-l pot privi pe Mandela altfel decât ca pe un lider care a participat la genocidul propriului popor.

Alte persoane adaugă dosarului lui Mandela și alte învinuiri, însă, deși ar fi fost din alte puncte de vedere un erou, nu pot să am o părere pozitivă despre el, alta decât „Mă rog să fi regretat.”

Greșesc?

Traducător:  Iulia Catargiu

Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com