8-21 iulie: Tabăra de voluntariat de la Valea Plopului - Ediția a VI-a

miercuri, 19 iunie 2013

| | |


Te-ai gândit ce vrei să faci vara asta? Ai dori să trăieşti o experiență unică ajutând pe alții și adăugând un plus de valoare societăţii? Eşti dispus să renunți la comoditate și să pui umărul la ajutorarea centrului social Pro Vita din Valea Plopului? Ai vrea să cunoşti tineri la fel de pasionați și dedicați ca și tine?

Dacă ai răspuns DA, atunci Asociaţia Studenţilor Creştin Ortodocşi Români prin filialele Brașov, București și Timişoara, alături de Asociația Studenți pentru viață te invită, în perioada 8-21 iulie 2013, la cea de-a VI-a ediţie a taberei „Împreună pentru copiii de la Valea Plopului”. 

Având binecuvântarea Pr. Nicolae Tănase, membru fondator Pro Vita, tabăra a luat fiinţă în urmă cu aproximativ şase ani, la iniţiativa unui grup inimos de tineri din întreaga ţară, care s-au gândit să dea o mâna de ajutor părintelui şi centrului Pro Vita de la Valea Plopului. Cu timpul, numărul voluntarilor a crescut, tabăra ajungând să reunească anual în jur de 120 de tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 30 de ani. În ultimul an de referinţă, 2012, în decursul celor două săptămâni ale taberei au luat parte la activităţi aproximativ 150 de voluntari.

Activitatea voluntarilor este constituită din evenimente cu caracter gospodăresc și duhovnicesc, ce au un rol formativ pentru participanţi, dintre care menţionăm: participarea zilnică la slujbele religioase, precum şi la activităţile educative pentru și cu copiii din centru, ori activităţile gospodăreşti în beneficiul centrului social Pro Vita.

   Printre activităţile specifice desfăşurate în cadrul taberei enumerăm:
·  Program educativ şi recreativ, alături de copiii aflați în grijă la Valea Plopului;
·  Curăţenie;
·  Construcţii și amenajări;
·  Bucătărie;
·  Participarea la slujbele religioase;
·  Activităţi surpriză pentru voluntari.

Tabăra se va desfăşura la Valea Screzii, în județul Prahova.

În cadrul centrului social Pro Vita de la Valea Plopului se află în grijă peste 300 de persoane din grupe vulnerabile: copii abandonați, orfani, copii ai străzii, tineri care au părăsit orfelinatele, tinere mame singure etc.

Persoanele selectate pentru participarea la această tabără vor avea asigurate cazarea și masa pe întreaga perioadă a șederii. Cheltuielile de transport vor fi suportate de către fiecare voluntar în parte. Limită de vârstă a participanților este de 14-30 de ani. Locurile în tabără sunt limitate.
Înscrierea pentru tabără se face EXCLUSIV pe website-ul  http://valeaplopului.ascorbrasov.ro, prin completarea formularului special. Toți candidații înscriși vor primi răspuns pozitiv sau negativ din partea organizatorilor.

Vă mulțumim!


FII VOLUNTAR! Dăruiește, crește și primește.

Informaţii suplimentare

Ce este Pro Vita?

Pro Vita este o organizaţie non-guvernamentală şi non-profit cu sediul în Vălenii de Munte, judeţul Prahova care urmăreşte îndeplinirea următoarelor obiective:
1. Oferirea de programe de asistenţă socială pentru copii orfani sau abandonaţi şi mame tinere singure. Primul pas – oferirea de locuinţă în casele asociaţiei sau în familii din cele două sate.
2. Reintegrarea socială a copiilor străzii şi a celor abandonaţi în spitale. Primul pas - recuperare fizică şi psihică a acestora.
3. Integrarea în comunitate a tinerilor peste 18 ani nevoiţi să părăsească orfelinatele. Primul pas - sprijin pentru învăţarea unei meserii.
4. Protecţia tinerelor mame respinse de familie. Primul pas - susţinere pre şi postnatală, şansa de a
evita traumele avortului.

Asociaţia Studenţilor Creştin Ortodocşi Români este o organizaţie de tineret non-guvernamentală (ONG) cu caracter creştin ortodox, apolitică şi non-profit, cu filiale în toate centrele universitare: Bucureşti, Alba-Iulia, Sibiu, Timişoara, Cluj-Napoca etc. şi care urmăreşte să promoveze valorile morale creştin ortodoxe, să încurajeze dialogul între credinţă şi cultură, să apere drepturile tinerilor şi să îi conştientizeze cu privire la îndatoririle pe care le au aceştia față de Biserică, neam şi familie.

Asociația Studenți pentru viață este o asociație studențească ale cărei scopuri sunt: să promoveze respectul pentru viața umană de la concepție și până la moartea naturală, să sprijine adolescentele și tinerele însărcinate și să formeze tinerii pentru viața din familie și societate.

Pentru mai multe informaţii:

E-mail: valeaplopului2013@yahoo.com
Persoană de contact şi organizator:
Andrei Clinciu 0768835294 (în caz de probleme urgente)