Violată la 13 ani, a refuzat avortul. O decizie pe care acum, după trei ani, nu o regretă deloc

vineri, 24 iulie 2015

| | |

de Monica Kelsey, Life News

De multe ori ne întrebăm ce ne conduce, ce ne motivează să trecem peste obstacole aparent insurmontabile, sau ce ne motivează să ne sculăm în fiecare dimineaţă, să respirăm adânc şi să ne confruntăm cu o nouă zi.

Pentru o fată de 16 ani pe nume Ashley, răspunsul este simplu. Se numeşte Aiden şi este pe cale să-şi sărbătorească al doilea an de viaţă.

Acum aproape doi ani, Ashley m-a primit acasă la mama sa, pentru a sta de vorbă. Vroiam să o ajut cu ce puteam, ea având doar 13 ani şi fiind însărcinată în urma unui viol. Nu am realizat atunci că eu voi deveni parte din familie şi ele vor deveni parte din mine.


În timpul petrecut împreună, Ashley a devenit ca o fiică pentru mine, iar Aiden ca un nepot (chiar dacă nu am nicio idee despre ce înseamnă să fii bunică).

Ashley este cu adevărat o eroină din mai multe puncte de vedere. Nu numai că această adolescentă vulnerabilă şi înspăimântată a ales viaţa pentru fiul ei, dar ea l-a înfruntat cu curaj pe violatorul său şi a contribuit la urmărirea penală şi condamnarea lui pentru viol.

În ultimii doi ani, sprijinul pentru Ashley s-a înmulţit şi prietenii au ajutat-o pe această tânără mamă, făcând-o să înţeleagă ce înseamnă să fii susţinător al vieţii.

Să fii pro-viaţă nu înseamnă doar să salvezi copii de la avort. Este un drum lung şi dificil alături de persoane ca Ashley şi Aiden, începând din ziua în care le-ai cunoscut povestea.

În urmă cu câteva luni, Ashley a împlinit 16 ani. Acum învaţă pentru obţinerea permisului de conducere şi se pregăteşte pentru o slujbă part-time. Deşi e greu să se împartă între şcoală şi „cariera” de mămică, ea perseverează, pentru că ştie că ceea ce face este important: „Să fiu mamă la 16 ani şi încă să fiu la şcoală este una din cele mai mari provocări din viaţa mea, dar este şi cea mai mare satisfacţie”, spune ea.

Săptămâna viitoare, Aiden, un copil vibrant, inteligent şi plin de viaţă, va împlini doi ani, iar mama lui nu ar putea fi mai mândră: „El e totul”, spune ea. Lui Aiden îi place să stea afară şi să se joace în parc, aşa că tânăra mamă îşi doreşte să-i cumpere un leagăn.

Chiar dacă Aiden a fost conceput în urma unui viol, Ashley crede că fiul ei este un miracol şi o sursă de inspiraţie: „Jur că, dacă nu ar fi fost Aiden, nu aş fi astăzi aici. Mi-a schimbat viaţa mai mult decât şi-ar putea imagina cineva, iar aceasta s-a întâmplat într-un moment în care eram dărâmată. Aveam 13 ani şi eram speriată, nu ştiam ce îmi rezervă viitorul. Acum am 16 ani, sunt complet încrezătoare în viitorul meu de mamă, mentor şi cel mai bun prieten al băieţelului meu. Acum mai are o săptămână până să împlinească doi ani. E foarte inteligent, e mare deja, plin de viaţă şi foarte fericit. Dumnezeu m-a binecuvântat cu el şi nu aş dori ca viaţa mea să fie altfel. Îmi iubesc fiul. Aiden m-a salvat”, mărturiseşte Ashley.

Notă: Până la vârsta de 37 de ani, Monica Kelsey, autoarea acestui material, a ştiut doar că a fost adoptată, dar fără să cunoască circumstanţele conceperii ei. Abia atunci a aflat că mama ei biologică fusese violată cu brutalitate, rămânând însărcinată la vârsta de 17 ani. Chiar dacă avortul era ilegal, ea a încercat să avorteze şi să îşi refacă viaţa. După ce a fost condusă către o locaţie secretă pentru a avorta, mama Monicăi s-a răzgândit, pentru că procedura era ilegală. O puteţi urmări pe Monica Kelsey pe facebook la www.facebook.com/mkprolife sau puteţi vizita site-ul ei la www.MonicaKelsey.com


Traducere: Corina Manuc

Preluare de pe Știri pentru Viață

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viaţă din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne scrieţi pe adresa provalorimedia@gmail.com

În afară de traducerea unor articole avem nevoie şi de voluntari care să realizeze prescurtări în limba română ale unor articole din engleză. Mai multe detalii le puteţi afla aici.

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.