Incă o minune recentă a Maicii Domnului Saidnaya

vineri, 31 iulie 2015

| | |


Cu zece ani în urmă, făcea înconjurul lumii musulmane şi creştine relatarea (certificată şi de Frăţia Sfântului Mormânt, ce ţine de Patriarhia Ortodoxă a Ierusalimului) făcută de un bărbat saudit care se prezenta cu curaj drept "fost musulman". Acesta, arătându-şi cicatricile de pe corp, povestea cum l-a înviat Maica Domnului după ce fusese tăiat în bucăţi şi aruncat în portbagaj de răpitorii săi pe drumul spre Mănăstirea Saidnaya, din Siria, unde mergea să facă o donaţie de mulţumire pentru că icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni de acolo (foto sus) îi dăruise soţiei sale un prunc după multe încercări eşuate.


Nu mai departe de începutul anului trecut, o altă minune s-a petrecut la mănăstire (foto sus şi jos), minune mărturisită tot de un musulman. 


Iată ce aflăm de la doxologia.ro:

Pe 26 ianuarie 2014, un grup de luptători Al Nusra s-a instalat în faţa mănăstirii, ameninţând cu distrugerea. Poarta a fost zăvorâtă şi toate maicile s-au adunat în biserică, la rugăciune, săvârşind Acatistul Sfântului Acoperământ.
În momentul în care racheta a fost lansată, zgomotul a fost asurzitor. Toate maicile se aşteptau să moară în următoare clipă… Dar, clipa a trecut... şi nu se întâmplase nimic. Erau vii, nevătămate şi mănăstirea era întreagă. Ce se întâmplase?
Răspunsul l-au aflat, mai târziu, de la comandantul trupelor guvernamentale. Aflat pe drumul spre mănăstire pentru a o elibera, deşi era conştient că va ajunge prea târziu, ofiţerul sirian a văzut „o Doamnă în văzduh, îmbrăcată în albastru, înconjurată de o lumină puternică, care parcă a luat racheta în mâinile ei şi a aruncat-o departe”.
Aceasta este o declaraţie a unui ofiţer musulman, străin de religia creştină care, însă, a mărturisit puterea Macii Domnului. După eveniment şi după eliberarea zonei, toţi s-au întrebat: care era probabilitatea ca, la o ţintă fixă, de aproape, cu o armă performantă, racheta să ocolească mănăstirea?
Maicile de la Saidnaya ştiu răspunsul corect: Maica Domnului, a cărei icoană străjuieşte de 1500 de ani în biserica mare, a păzit şi va păzi în continuare mănăstirea lor.