Născută cu riduri, este abandonată de părinţi, dar bunicul o salvează: „Nu este vina ei că s-a născut aşa”

marți, 28 iulie 2015

| | |

O fetiţă din India a fost abandonată de câteva săptămâni de ambii părinţi fiindcă suferă de o boală rară: micuţa este plină de riduri.

Născută prematur la 7 luni, medicii susţin că boala fetiţei, care încă nu are un nume, a fost cauzată de un retard de creştere intrauterină şi de câteva anomalii legate de cromozomi.

Mamata Dote, 25 de ani, mama fetiţei, a refuzat să o viziteze în spital, la fel procedând şi tatăl Ajay Dote.

Bunicul a fost cel care a dus-o pe fetiţă la spital, imediat ce aceasta a început să se simtă rău, parcurgând 135 de kilometri de la satul său până în oraş: „Este extrem de trist faptul că părinţii au abandonat-o, dar eu voi face tot ce-mi stă în puteri pentru a o salva” , declară bunicul.

Bunicul a povestit că părinţii se aşteptau să aibă un copil sănătos, aşa cum este fetiţa lor de trei ani, pentru că de la controalele făcute la centrul medical din sat, nu s-a relevat nimic îngrijorător.

Când ne-au dat fetiţa, am fost şocaţi. Vestea s-a răspândit cu viteză în sat. S-au strâns toţi pentru a vedea fetiţa, dar când au văzut-o au scăpat-o de frică”, a mai spus bărbatul.

Nimeni nu vroia să o ţină în braţe, crezând că boala ei le-ar putea fi transmisă.


Chiar şi fiul şi cumnata mea au refuzat-o, fiindu-le ruşine pentru că au lăsat-o să se nască”, a mai declarat bărbatul.

Eu am ştiut că nu este vina ei, şi am început să mă ocup de ea. Singura mea speranţă este că starea ei de sănătate să se îmbunătăţească şi să poată avea o viaţă normală”, spune bunicul : „Voi insista în a-i convinge părinţii, dar dacă vor continua să o refuze, o voi creşte eu”.

Nu este vina ei că este diferită şi nu o voi abandona din cauza acestei boli”, a adăugat el.

Între timp, la spital se face tot posibilul pentru a i se acorda asistenţă micuţei.

Doamna doctor Minnie Bodhanwala, CEO la spital, a declarat: ”Când a sosit, mă aflam în spital, dacă ar mai fi aşteptat puţin, i-ar fi putut fi fatal. În momentul de faţă răspunde bine la tratament şi starea ei se îmbunătăţeşte”. Pare a fi un caz de Retard de creştere intrauterin, dar nu putem da un pronostic cert până nu primim rezultatele de la laborator”

Noi sperăm că părinţii micuţei vor putea învăţa să îşi cunoască fetița şi să o iubească aşa cum e.

Din păcate, au mai fost cazuri în care părinţii şi-au refuzat copiii din cauza bolii lor, cum este cazul unei mame al cărui fiu suferă de Sindromul Dawn. Din fericire, de acest băieţel are grijă tatăl lui, aşa cum această fetiţă indiană îl are pe bunicul ei.


Traducere: Lidia Ciurezu

Preluare de pe Știri pentru viață

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viaţă din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne scrieţi pe adresa provalorimedia@gmail.com

În afară de traducerea unor articole avem nevoie şi de voluntari care să realizeze prescurtări în limba română ale unor articole din engleză. Mai multe detalii le puteţi afla aici.

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.