A doua zi de Crăciun la Parohia Micherechi din Ungaria

joi, 29 decembrie 2016

| | |

Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român din Ungaria, a oficiat luni, 26 decembrie 2016, în a doua zi de Crăciun, Sfânta Liturghie la Parohia Micherechi din Ungaria.

Din sobor au făcut parte părintele Visarion Tuderici, secretarul eparhial, părintele Ioan Bun, parohul Micherechiului, arhidiaconul Emanuel Văduva și diaconul Marius Vidican, de la Catedrala Episcopală din Giula, notează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

La slujbă au participat mulți credincioși, tineri și copii ai parohiei, dar și oficialități, precum Margareta Tat, primarul Micherechiului, Ana Benye, directorul Școlii Generale și Ana Ruja, directorul Adjunct.

În cuvântul rostit, Preasfinția Sa a explicat semnificația duhovnicească și importanța Praznicului Nașterii Domnului. De asemenea, ierarhul a adresat cuvinte de felicitare și apreciere pentru numeroasele ajutoare materiale, care au fost strânse, și în acest an, în perioada Postului Crăciunului. Acestea au fost împărțite la așezămintele sociale ce funcționează în cadrul Mânăstirii Bic, din Episcopia Sălajului, dar și la alte persoane cu posibilități materiale reduse din Șimleul Silvaniei și din mai multe localități din județul Bihor.

La fel ca și în anii trecuți, elevii de la Școala Generală care frecventează orele de religie, predate de părintele Visarion, au oferit credincioșilor un moment artistic ce au evocat Nașterea Domnului.

La final, copiii au cântat colinde împreună cu ierarhul, clericii și toată biserica. Totodată, aceștia au primit pachete cu dulciuri din partea Consiliului Parohial, împărțite de Preasfințitul Părinte Siluan.

Sursa: Basilica