O mamă chinezoaică a fost forţată să avorteze la 9 luni - copilul născut viu i-a murit în braţe

vineri, 18 octombrie 2013

| | |


Youshan Borough, Provincia Guandong, China, 29 august 2013: O femeie care era însărcinată în nouă luni spune că a fost forţată să avorteze ca urmare a politicii Chinei de a nu avea mai mult de un copil.

Lili Zenga a povestit, într-un articol postat pe forumul clubului Tianya, cum copilul său s-a născut viu şi i-a murit în braţe. Ea spune că înainte de termen cu două zile, în ianuarie 2011, „şapte oficiali din cadrul Biroului de Planificare Familială m-au ţinut jos şi au forţat avortul copilului meu printr-o injecţie, deoarece nu aveam permis de naştere.”

Ea spune că după injecţie a fost lăsată singură şi s-a simţit „ca un porc aşteptând să fie măcelărit”:

„În acea noapte am dat naştere unui copil care era în viaţă, respira. Am cerut ajutor dar nimeni nu mi-a răspuns”, spune ea. „Am leşinat deoarece eram extenuată de durere. Ziua următoare, când m-am trezit, copilul meu murise. Cu durere mi-am ţinut copilul în braţe până când corpul său a înţepenit.”

Declaraţia doamnei Zeng despre avortul suferit a fost descoperită şi tradusă în engleză de grupul pentru drepturile omului Women’s Rights Without Frontiers şi nu a fost verificată independent. Cu toate acestea, este doar cea mai recentă dintr-o serie de astfel de declaraţii a unor avorturi brutale şi sterilizări forţate ce au loc în China.

În ciuda declaraţiilor guvernului chinez că avortul forţat este ilegal, grupurile pentru drepturile omului, ce cunosc situaţia actuală, spun că avorturile şi sterilizările forţate au devenit o rutină, fiind efectuate de oficiali ai planificării familiale, care sunt sub presiune să îşi atingă norma.

Potrivit doamnei Zeng, după cereri repetate adresate Biroului de Planificare Familială pentru a primi explicaţii, a primit un răspuns lung din partea unui oficial, în care i se spunea că a fost forţată să avorteze la cererea primei soţii a fostului său soţ, cu care acesta are un copil.

Fostul său soţ (presupunând că îi era soţ la acel moment) a semnat consimţământul pentru avortul forţat.

Doamna Zeng a citat o scrisoare pe care ea spune că a primit-o de la un oficial al Biroului de Planificare Familială: „Lili Zeng, nu am nimic cu tine”, scrie oficialul. „Sunt doar un executor al politicii. Dacă nu aş fi fost directorul Planificării Familiale, ar fi fost altcineva care ar fi rezolvat situaţia în acelaşi mod, iar soarta ta ar fi fost aceeaşi. Dacă vrei să învinovăţeşti pe cineva, te rog învinovăţeşte politica unui singur copil sau pe soţul tău.”

Doamna Zeng spune că a încercat să se sinucidă de trei ori de la avort.

Deşi avortul forţat a avut loc în 2011, doamna Zeng a rupt tăcerea într-o încercare de a face dreptate.

„Ni se rupe inima pentru doamna Zeng”, spune Reggie Littlejohn, preşedintele Women’s Rights Without Frontiers, într-o declaraţie de presă. „Experienţa sa ne-a demonstrat într-un mod dramatic legătura dintre avortul forţat şi rata astronomică a sinuciderilor în rândul femeilor din China.”

Littlejohn a spus că mărturisirea arată cum copiii pot fi născuţi vii în timpul unui avort şi lăsaţi să moară şi că în China „o femeie poate fi forţată să avorteze la nouă luni de sarcină doar cu consimţământul presupusului său soţ.”

„În sfârşit, experienţa doamnei Zeng ne arată cum – chiar şi atunci când o femeie este însărcinată cu primul său copil – dacă este al doilea copil al soţului său, ea poate fi forţată să avorteze”, a adăugat ea.

„Dezaprobam cu tărie avortul forţat sub politica singurului copil din China şi cerem guvernului chinez să oprească aceste atrocităţi imediat”, spune Littlejohn.

Sursă: LifeSiteNews


Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com