Viaţa începe atunci când simţi că începe-declară susţinătoarea avorturilor, Melissa Harris-Perry

marți, 1 octombrie 2013

| | |


Una dintre cele mai dezbătute probleme, în disputa dintre susţinătorii avorturilor şi cei cu convingeri pro-viaţă, este legată de momentul în care se  consideră că începe viaţa. Susţinătorii avorturilor spun că viaţa nu este viaţă până când nu se poate auto-susţine, deci, după părerea lor, înseamnă că un fetus nu poate fi considerat cu adevărat viu decât atunci când poate supravieţui în afara uterului. Însă, gazda MSNBC, Melissa Harris-Perry, nu este de acord cu acest punct de vedere. Ea vine cu o altfel de logică, afirmând că nu știința determină când începe viața, ci sentimentele.


„Când anume începe viața? Consider că răspunsul depinde extraordinar de mult de sentimentele părinților. Un sentiment puternic, dar nu de știință”, a afirmat Harris-Perry în emisiunea sa de la sfârşitul lunii iulie.

Cu alte cuvinte, uită tot ce ştii despre embriologie, sarcină și reproducere. Ce anume spun sentimentele tale? Un copil nu este tocmai potrivit acum? Atunci, norocul tău. Poți să decizi că bebelușul nu este încă viu, deoarece tu nu-ți dorești să fie! Și totuși, de ce să ne oprim aici? Ce facem dacă simți că nici fiul tău de 2 ani nu mai este viu? Dacă sentimentele sunt tot ce avem nevoie pentru a determina dacă cineva este viu sau nu, atunci de ce să limităm discuția doar la sarcină?

Ulterior Harris-Perry a dat cu bâta în baltă și mai tare:

„Problema e că mulți dintre politicienii noștri vor să emită legi în baza acestor sentimente.”

Ei bine, da. Noi, cei pro-viață, am fi de acord. Problema este exact aici: prea mulți susținători ai avortului ignoră știința embriologiei, a reproducerii și vor să mențină legal avortul la cerere, în baza a nimic altceva decât sentimentele lor că un copil nenăscut nu este încă în viaţă cu adevărat. Uitați ceea ce ne spune știința. Inima ce vă spune?
 
Și are într-adevăr logică. Se aliniază perfect cu poziția celor pro-avort. Dacă susținătorii avortului pot acoperi adevărul și pot ține ascunsă știința, atunci toate femeile trebuie să se ghideze după propriile sentimente. Și este mult mai ușor să avortezi o bucată de țesut, decât să-ți ucizi copilul nenăscut. Dacă știința ne-ar fi fost ghid și nu sentimentele, atunci nu s-ar mai pune astăzi problema ca avortul să fie vreodată legal. Mulțumim Melissa Harris-Perry, pentru că ai scos în evidență acest lucru atât de bine.

Dar aceasta nu a fost singura declaraţie revoltătoare făcută de Harris Perry. Ea a spus, de asemenea, femeile cu sarcini nedorite, nu împărtășesc aceeași experiență ca și Ducesa de Cambridge, care a dat naștere unui băieţel ce acum este al treilea descendent în linie la tronul britanic.

Când o sarcină este dorită...este ușor să ne gândim la excrescenţă ca la un copil ", a declarat Harris-Perry. Dar nu toate sarcinile sunt un basm."

O sarcină nedorită poate fi biologic la fel ca una dorită. Dar experienţa poate fi cu totul diferită ", a adăugat ea.

De asemenea, Melissa Harris Perry a atras reacții negative atunci când, în timpul unei alte emisiuni a cărei gazdă era, a purtat cercei confecţionaţi din tampoane. Ea a spus telespectatorilor că aceştia au fost special confecţionaţi pentru a demonstra opoziția sa faţă de interzicerea în Texas a avorturilor efectuate la termene târzii, lege semnată în luna iulie a acestui an de Guvernatorul Rick Perry.




Prelucrare după: LiveActionNews
Traducere: Iulia Elena Catargiu
 
Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com