​Participanții la un Marș pentru bebeluși au fost atacați de susținători ai avortului

marți, 15 octombrie 2013

| | |


12 octombrie 2013, Melbourne, Australia

În fiecare an în luna octombrie, în Melbourne, este organizat „Marşul pentru bebeluşi" („March for the Babies). El marchează adoptarea în 2008 a Legii avortului, despre care organizatorii marşului spun că este „una dintre cele mai extreme legi a avortului din lume”. Ea permite efectuarea avorturilor până în momentul naşterii copilului.
În acest an, o mulţime violentă de militanţi pro-avort, ce organizaseră o contra-demonstraţie, au atacat şi rănit grupul participanţilor pro-viaţă. Poliţia nu a făcut decât să observe atacurile, fără a interveni sau trage la răspundere pe cineva.
Activistul american pro-viață, Bryan Kemper, fondatorul Prolife Stand True Ministries, a declarat pentru LifeSiteNews.com că a fost aruncat la pământ și lovit în mod repetat, iar mai mulți membri ai echipei sale au fost, de asemenea, bruscaţi.

Bernie Finn, membru al Parlamentului australian şi unul dintre organizatorii marşului, a declarat:

„Am fost lovit cu o curea în cap şi încă mai am urmele unui ou în păr.”

„Ceea ce am văzut astăzi a fost pur și simplu un jaf public pe străzile din Melbourne, iar Poliția a lăsat acest lucru să se ​​întâmple.

 
„Unii dintre oamenii noştri au fost agresaţi, loviţi, călcaţi în picioare, iar poliţia a stat retrasă şi a privit.

De asemenea, el a spus că Andrew Elsbury, şi el membru al Parlamentului, a fost trântit la pământ şi călcat în picioare.

Problemele au început să apară chiar înainte de începerea marșului, a spus Kemper. În momentul în care activiștii pro-viaţă au vrut să pornească marşul, au fost blocaţi de o mulțime de aproximativ 200 de protestatari pro-avort.

„Ne-am a
șezat cu toții în semn de protest și am început să ne rugăm, a spus el. „Poliția i-a lăsat să ne atace.

După aceasta, activişti pro-viaţă au încercat să pornească iar marșul, dar contra-protestatarii i-au împins înapoi, împiedicându-i. Disputa a continuat pentru mai mult de o oră, înainte ca demonstranţii pro-viaţă să decidă să schimbe ruta.

Dar asta s-a întâmplat atunci când lucrurile au început să ia o întorsătură cu adevărat urâtă. 

În ciuda violenţelor din partea protestatarilor pro-avort, nu au fost făcute arestări. Purtătoarea de cuvânt a Poliţiei a minimalizat gravitatea evenimentelor din acea zi, delarând postului Sky News:

„Nimeni nu a fost acuzat de agresiune și nicio problemă nu a fost adusă în atenția Poliției, a spus ea.

Organizatoarea marşului pro-avort, Liz Walsh, a recunoscut că a existat o „bătaie
”. „Parte s-a datorat faptului că nu dorim să fim intimidaţi de cei care vor să facă de ruşine femeile care aleg să aibă un control asupra vieţii lor reproductive”, a spus ea.   

Primul semn că marşul din acest an nu va decurge la fel de liniştit ca
și în anii precedenți a venit cu o noapte înainte de ziua marşului, când Kemper a ţinut un discurs la un dineu al Tinerilor pentru viață. Un grup de activişti pro-avort a năvălit în cameră și a început să cânte. 

„M-am oprit din discurs şi i-am rugat să se aşeze la o masă alături de noi şi să servească ceva", a scris Kemper pe pagina de Facebook, Stand True, la puţin timp înainte de marş. „Au făcut-o. Au stat aproximativ 10 minute înainte de a deveni iar agitaţi, după care au plecat, dar fără niciun incident.

„Cetățenii australieni și cetățenii din întreaga lume trebuie să contacteze guvernul australian pentru a cere să se facă dreptate. Ar trebui concediaţi toţi ofițerii care au fost prezenți la eveniment şi ar trebui luate măsuri care să preîntâmpine apariţia unor astfel de neglijenţe din partea poliţiei australiene. Dacă acest lucru nu este făcut, asemenea incidente se vor repeta cu siguranţă, punând în pericol, nu doar libertatea de exprimare a unor opinii pro-viaţă, dar a oricăror opinii în general”, trage un semnal de alarmă Steve Jalsevac de la LifeSiteNews.


Prelucrare după: LifeSiteNews


Căutăm voluntari care să traducă articole din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă. Pentru detalii puteţi scrie pe adresa: redactievremuri@gmail.com